Hierbij de informatie, recepten en links

Aanbevolen Dagelijks gebruik van omega 3 en 6 vetzuren bij gezonde personen

De juiste dagelijkse verhouding is omega 3: omega 6/   1: 2 (tot 4). 

Hennepzaad olie is een olie die de juiste verhouding aan omega 3 en 6 bevat. 
Omega-3 vetzuren
zijn onder andere rijk aanwezig in
vette vis, visolie, krill olie, lijnzaad en walnoten.
Omega 6 in plantaardige oliĆ«n als zonnebloemolie, olijfolie, sesamolie, pompoenolie en pitten, teunisbloem olie, en (ongebrande ongezouten) walnoten, hazelnoten, cashewnoten, lijnzaadjes. 

Wat gebruik ikzelf aan omega 3 vetten?

Iedere morgen in mijn ontbijt 1 eetlepel hennepzaad olie, afgewisseld met lijnzaadolie. 
Ik voeg standaard een scheut hennepzaadolie in een (groene) smoothie.

1x dgs een krill olie capsule (kan ook een goede visoliecapsule zijn). 
NB. Houd goed de verhouding in de gaten. Gebruik je in verhouding teveel omega 6? Vul dan ook de omega 3 daarop aan. Anders wordt de vetzuursamenstelling in het lichaam (en in de cellen) te onevenwichtig en gaat het tegen je werken.   
Als je meer wilt weten over de vetten

Wat neem ik dagelijks in?

1. Op mijn nuchtere maag: 
maatschep weipoeder voor de opbouw van glutathion
2. Zo maak ik de limonade voor de dag om je lever en je nieren te ondersteunen.
Biologische citroen wassen, in stukken snijden, in zijn geheel in de blender met wat water. Is je blender niet krachtig genoeg dan kan je een citroen uitpersen en het sap gebruiken. Doe dit over in een glazen liter fles of kan. Leng aan met (* liefst gefilterd of bron) water tot 1 liter. Voeg 1/2 theelepel natriumbicarbonaat toe
Voeg een scheutje aangemaakt keltisch zeezout- water toe.
Vermeng, vul een groot glas met de helft van dit mengsel en leng aan met water. Neem gedurende de dag steeds een half glas aangelengd met water, tot je fles leeg is.  
3. Bij mijn ontbijt (meestal griekse yoghurt) voeg ik een eetlepel hennepzaadolie of lijnzaadolie voor de omega 3 vetzuren. Daarbij doe ik zo`n 2 flinke eetlepels van een mengsel van havervlokken/chiazaad/lijnzaad/hennepzaad- ook wel bekend staand als het Budwigpapje

4. Supplementen
Multivitamine- (ik gebruik het merk plantina fit, en bestel dit via varuvo)
Vitamine C- (plantina fit) (besteld via varuvo.nl)
Visolie of krill olie-  (dit bevat veel omega 3) (besteld via varuvo.nl)
Magnesium- (plantina fit) (besteld via varuvo.nl)
Vitamine B-complex (bestel ik via novelcure.nl)
Vitamine D in de maanden met een R (besteld via varuvo.nl)

Omdat ik kanker heb gehad gebruik ik ook de supplementen
Glutathion en 
Graviola
Besteld via novelcure.nl

Je hoeft niet alles in 1x te veranderen of om te gooien. Begin met 1 stap en als je dit hebt toegepast neem je een volgende. Pas aan wat voor jou te doen is en bedenk steeds; alles is winst! Hou de 80 : 20 procent regel in je achterhoofd; onze systemen kunnen echt wel wat aan! En genieten is minstens zo belangrijk!
Ga hier naar alle stappen die we kunnen nemen

Pompoensoep

1 pompoen 
1 prei
2 tenen knoflook
1 ui
amandelroom

-Pompoen in zijn geheel 10 minuten in kokend water, halverwege omdraaien.
-Af laten koelen tot je hem kan snijden, zaadhuis met een lepel weg schrapen, daarna in stukken snijden.
-Doe bij het kookvocht een (biologisch) bouillonblokje.
-Nog 10 minuten de pompoenstukken koken tot het gaar is. Als je een goede blender hebt kan je de schil meekoken.
-Prei en ui en knoflook fijnsnijden en fruiten. 
-Gare pompoenstukken met vocht en preimengsel tot soep blenderen in de blender.
-Pakje of blikje amandelroom bijvoegen en nog even doorkoken, op smaak brengen met zout en peper.
-Opdienen met een scheutje room en fijngesneden verse bieslook.

Viktor Mids youtube

Straling beperken tip van Karin

Bananencake klein

3 eieren
2 bananen
2 eetlepels gesmolten kokosolie
120 gram speltmeel
handje noten of notenschaafsel
1/2 theelepel natriumbicarbonaat (bij toevoegen ook scheutje citroensap zodat het gaat bruisen= beter rijzen)
optioneel: vanillepoeder/citroensap/kokos

Alles goed mengen, doe over in een ingevet bakblik, bak gaar in ongeveer 40 minuten bij 180 graden.

Speltkoekjes

120 gram speltmeel
2 flinke eetlepels noot-amandelmeel
2 eetlepels palmsuiker of honing of ahornsiroop
mespunt natriumbicarbonaat
mespunt vanillepoeder
2 eetlepels gesmolten kokosolie

Mengen tot bal, vorm tot koekjes op bakblik.
Ongeveer 15 minuten op 180 graden

Garneer met noten of chocoladetopping