Borstkanker, angst, vertrouwen, eigen-wijsheid, genezing. 

Wie ik ben

Mijn naam is Gerda Manon Glas en schrijven is een van mijn passies. Zolang ik mij kan herinneren houd ik een dagboek bij. Ik ging op schrijfles en in 2006 won ik een columnwedstrijd en mocht ik wekelijks een column schrijven bij webregio, 1 van de 1e internetkranten. Daar ik het doodeng vond mij zo kwetsbaar op te stellen gaf ik mijn gezin een stukje anonimiteit met door henzelf gekozen namen. Mijn initialen zijn GM en ik nam de M als Manon. Deze naam is me gaan passen als een veilige jas en ik vind het dan ook fijn als je me bij deze naam wilt noemen. 

Wat het leven mij brengt

Onder het kopje blogs schrijf ik over alles wat het leven mij brengt. Met humor, kwetsbaarheid en emotie waarmee ik mijn lezer iets van er- en herkenning kan aanreiken die ikzelf soms zo hard nodig heb. En als het beschrevene stemt tot plezier, herkenning, emotie en of nadenken, dan ben ik dik tevreden. 

Iets over mijn achtergrond 

Ik hou van mensen en van hun verhalen en van verzorgen. Vanaf mijn twintigste ben ik dan ook al werkzaam in allerlei takken omtrent gezondheidszorg en welzijn. Een aantal jaren werkte ik in verschillende verpleeghuizen in de zorg, als analiste op de Bloedbank Noord-Holland-Noord, als voedingsadviseuse van een voedingsclub, en als massagetherapeute in mijn eigen praktijk. Tot ik eind 2009 met borstkanker werd geconfronteerd. Ik ben mijn eigen pad gegaan, en heb alle ins en outs opgeschreven in het boekje: Eigen- Wijsheid, een alternatief voor chemo.

Mijn familie heeft veel te maken gehad met kanker. Toen ikzelf eind 2009 werd getroffen door de diagnose borstkanker wist ik één ding zeker: ik moest het anders doen als ik wilde overleven. Dus ben ik me gaan informeren over talloze niet-reguliere behandelwijzes van kanker en heb mijn eigen genezingspad gebaand. Ik ben genezen en sta volop in mijn kracht om te ondersteunen waar ik kan.

Een alternatief voor chemo

Onder het kopje een alternatief voor chemo vind je alles over mijn ervaring omtrent borstkanker, welke mij eind 2009 overkwam. Je kunt lezen hoe ik even opliep met regulier, en daarna tegen de reguliere adviezen in, op natuurlijke manier mijn immuunsysteem heb geoptimaliseerd en een positieve en gezonde weg naar genezing ben ingeslagen. Met verwijzingen naar schrijfsels en informatie die voor mij een belangrijke rol hebben gespeeld en hebben geleid tot mijn genezing. Het is mijn missie en doel en zingeving geworden om alle kennis die ik heb opgedaan te delen met iedereen die daar belangstelling voor heeft in de vorm van vitaliteitsdagen in Egmond-Binnen tot vitaliteitsweken in Oostenrijk.