Aikido meets hypnose

In het kader van persoonlijke ontwikkeling en de vitaliteitsweek in mei volg ik met veel plezier NLP en (zelf) hypnose lessen via Edwin Selij. Ik oefen veel en bemerk een zeer positief resultaat in grote en kleinere mij belemmerende items waar ik soms mee worstel. Via facebook en Edwin Selij viel mijn oog op het volgende berichtje:
Aikido meets hypnose..
Hoe verander je mensen die niet veranderd willen worden?
Hoe verplaats je mensen die niet verplaatst willen worden?
Hoe kun je weerstand in een gesprek weg nemen?

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord; Aikido. Maar de weerstand die mensen soms opwerpen in gesprek, houding of uitstraling, nou, daar kan ik over meepraten en soms best last van hebben. En talloze keren blijf ik daarin achter met zo`n machteloos gevoel en zou ik zoooo graag leren hoe ik daar (beter) mee om kan gaan. Zonder enige twijfel gaf ik me dus op voor deze dag, ik zou wel zien wat de dag me weer voor moois zou gaan brengen.

De dag heeft me inderdaad weer veel moois en plezier gebracht. Via allerlei nieuwe (bewegings) oefeningen heb ik geleerd hoe ik weerstand bij anderen kan ontwijken en/of kan ombuigen tot harmonie. Via hypnose en via Aikido. En Aikido blijkt een van origine Japanse vechtkunst, ontwikkeld door Morihei Ueshiba (1883-1969) en staat voor Levenshouding in het teken van vitaliteit en groei, met als doel met hart en ziel te bewegen naar harmonie en eenheid. En dit laatste kan ik erg goed gebruiken in mijn persoonlijke als professionele groei.
Ik kijk wederom met veel plezier terug op deze dag. En ik heb weer veel te oefenen om in beweging te blijven:)
Meer over Aikido meets hypnose

Met liefs van Manon. 

NAAR AL MIJN BLOG-SCHRIJFSELS