Vita-dagen bij mij thuis of in Oostenrijk...

Iedere dag gezond en energie en blij opstaan, hoe doe je dat?

Wil jij je ook gewoon simpelweg gelukkig en gezond voelen? Energiek en met blije gedachtes de dag beginnen? 

Je bent best tevreden met je leventje. Met je werk, met je privé en thuis. Maar toch zou je met bepaalde situaties graag anders om willen gaan. Als iemand met een gebakje voor je neus staat een duidelijk NEE kunnen zeggen. Of nu écht gaan sporten of bewegen. En als je een conflict hebt niet met woorden staan hakkelen terwijl de adrenaline door je aderen raast, maar zeggen wat je bedoelt.  

Hoe en waar en wat begin je?

En je vraagt je zo vaak af hoe je het wél gaat redden? Hoe kies je uit al die informatie waar je dagelijks mee overspoeld wordt het juiste? Al die verschillende diëten? Geen vlees of toch wel? Snelle en langzame koolhydraten, wat is het verschil? Wat en wie moet je nog geloven en waar moet je beginnen? 

En voor je het weet verval je opnieuw in dat wat je altijd al deed. En word je s`morgens opnieuw wakker met die soms zo negatieve stemmen in je hoofd. Net als gisteren..... en eergisteren. 

Die je vertellen dat je het toch niet kan, 
of een zwakkeling bent 
of nog veel erger...

Hoe komt het nou dat we zo negatief over onszelf denken? Dat we zulke nare dingen tegen onszelf kunnen zeggen? Als je daar goed bij nadenkt is dat toch raar?
 

Goed nieuws; het is niet jouw schuld als het niet lukt.....

Ik heb goed nieuws voor je. Jij bent hier niet schuldig aan. Het is je brein die in zijn oude patronen vervalt. En het mooie van dit weten is dat je je brein kan gaan sturen om voor je te gaan werken in plaats van tegen je!

Stiekem ben je namelijk best (gezond) jaloers op die mensen die iedere dag blij zijn en de energie hebben om van alles te ondernemen. En wil jij heel graag die stappen zetten om ook het beste uit jezelf te halen. Je weet echt wel dat jij degene bent die verantwoordelijk is voor wie je bent en wat je doet en wat je voelt. En niet je omgeving of de mensen om je heen. Jijzelf moet veranderen....

Weet je dat ook ik hier tegenaan liep? Ik had allerlei stappen doorlopen en uitgevoerd bij het proces van genezen van borstkanker, voelde me daar super energiek en goed onder en ineens

BAM...

Gebeurde er iets in mijn leven waardoor ik volledig onder uitging. Zekerheid werd onzekerheid, en ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Ik piekerde en piekerde, dag en nacht, huilde tranen met tuiten en wist dat als ik zo doorging de kans op het terugkomen van kanker groot was. Met als vervelend gevolg > opnieuw angst en allerlei vervelende stemmen in mijn hoofd......

Tot ik op een dag weer huilend in het bos liep. En iets mij tot de orde riep. En ik een heel krachtig IK WIL DIT NIET MEER gevoel ontwikkelde. 

Ik droogde mijn tranen, rechtte mijn schouders en ging naar huis. Daar klapte ik mijn computer open waar een Facebook bericht het scherm afspatte: 
WIL JIJ DIT OOK NIET MEER? In 1 avond van je problemen af... 

Natuurlijk gebeurde dit niet in 1 avond. Maar in feite was de verandering wel in dat ene moment van die dag daar in het bos gebeurd.
En als je ECHT verandering wilt moet er zoiets gebeuren. De knop moet letterlijk om en bij mij gaf ik op dat moment een andere wending aan mijn leven. 
 
Ik veranderde mijn focus, volgde webinars en seminars en allerlei trainingen over het brein (vanuit het NLP). Met verschillende oefeningen die ik dagelijks ging toepassen, en nog steeds toepas.

En onder andere dat wil ik ook jou heel graag leren. Zodat het jou net zo gaat helpen als het mij doet. En het leven echt lichter en leuker wordt. Ik wil dit heel graag met je delen, tezamen met al mijn kennis over gezond oud worden zonder klachten, over voeding, over de invloed van ons brein op ons lichaam en andersom, en over blij zijn en energiek zijn en over genieten van het leven. 

Begrijpelijke uitleg voor iedereen 

Ik leg de dingen graag uit op een manier die jij en ik en iedereen snapt. Dus met zo weinig mogelijk medische termen en als ik ze wel gebruik (soms moet dat nu eenmaal om iets duidelijk te maken) met een eenvoudige uitleg. En als je het niet begrijpt leg ik het gewoon nog eens uit. En je krijgt van mij naderhand een samenvatting toegestuurd waarin je de behandelde items nog eens op je gemak kunt nalezen. Omdat ons brein tenslotte maar een klein gedeelte onthoudt van wat we aan informatie krijgen. Dat is nou eenmaal een feit.  

Start nu met je unieke lichaamssystemen en je brein voor je te laten werken. 

Tijdens de Vita-dagen bij mij thuis in Egmond of de vita-week in Oostenrijk

Ik organiseer vitaliteitsdagen in Egmond-Binnen als een soort light-versie van de meerdere dagen in Oostenrijk. Juist voor diegene die 1 dag genoeg vind of eerst de sfeer wil proeven is deze dag een mooie kennismaking als eventuele voorloper op de meerdere dagen in Oostenrijk. We delen met maximaal 6 personen (met mij erbij 7) allerlei kennis met elkaar, passen oefeningen toe vanuit NLP om ook het brein te ondersteunen in dit proces, we gaan wandelen in de duinen en maken er met elkaar een leerzame maar vooral  leuke dag van. Koffie thee wat lekkers en een gezonde lunch zijn inbegrepen. En voor de prijs hoef je het niet te laten.

De kosten 45,- euro 

inclusief koffie-thee-lunch-wandeling-presentje. 

Wanneer?

De eerstvolgende vita-dag:
Vrijdag 12 oktober 2018 


De volledig verzorgde vitaliteitsdagen bij Vakantiehuis Brammetje in Oostenrijk


Wie wil er nou geen volledig verzorgd en lang vakantieweekend beleven in een prachtige massief houten blokhut in de Oostenrijkse bergen met adembenemende uitzichten? Afhankelijk van het aantal personen (6 of 8) verblijven we in Chalet Brammetje of in Chalet Xieje.


& Vakantie vieren
& 5 dagen een combinatie van yoga, ontspanning en training om voor eens en altijd overtuigingen en (voedings-) patronen te her-programmeren. 
& Kennis opdoen middels workshops/modules over gezondheid, onze (immuun-) systemen, voeding en krachtige energie.
& Om na 5 dagen met een
& Persoonlijk plan &Hoog energielevel &Kennis, &Inzichten en &Tools dit hoge energielevel op peil te kunnen houden middels allerlei makkelijke en snelle oefeningen.

Onder begeleiding van mijzelf en een goede vriendin en leefstijl coach Ingrid Beentjes.

Voor Wie?

&Voor ieder die het tijd vindt zelf stappen te ondernemen op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Je hoeft geen connectie te hebben met kanker, deze dagen zijn voor iedereen bijna een must, in ons tegenwoordige drukke en jachtige stressvolle bestaan. 
&Voor ieder die zelf verantwoording neemt voor welzijn en gezondheid. Voor ieder die te maken heeft (gehad) met ziekte, zelf of in de nabije omgeving, en meer wil weten over het voorkomen en het genezen van ziekte op een voor iedereen begrijpelijke manier.
&Voor ieder die actief genoeg is om dagelijks een wandeling te kunnen maken van ongeveer een uur op normaal-laag niveau. 
& Wil je alleen komen? Of als stel, met je man, moeder, met je vriendin? Alles is ok, iedereen is welkom.

Groeps- energie en begeleiding

Groepsenergie is belangrijk. Met een groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen maken we gebruik van elkaars kracht, energie en kennis en beleven we tegelijkertijd een prachtige vakantie op een magische plek! 

Datum

Woensdag 22 mei - zondag 26 mei 2019Kosten: 495 euro

Wat heb je daarvoor?
- Verblijf in een massief houten sfeervol Chalet omgeven door de Oostenrijkse natuur
-  4 nachten logeren in 1 van de  5 luxe 2-persoonskamers met badkamer ensuite
- Inclusief iedere dag ontbijt-lunches-diner-versnaperingen en drinken  
- Inclusief alle workshops 

Exclusief reis en vervoerskosten en eventuele kosten gemaakt buiten het Chalet.

Het vervoer, per auto of vliegtuig 

Er zijn verschillende manieren om af te reizen naar Chalet Brammetje of Chalet Xieje in Oostenrijk.

&  Men kan kiezen voor eigen vervoer met de auto: vanaf Amsterdam is het 975 kilometer. Uiteraard ontvang je van mij een goede routebeschrijving. 

& Met het vliegtuig vanaf airport Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Innsbruck,

             & Vanaf Innsbruck met een huurauto
             & Vanaf Innsbruck met trein en bus
             & Vanaf Innsbruck opgehaald worden door mijn man Ruud tegen een                      kleine vergoeding

Transavia biedt vluchten aan van Amsterdam naar Innsbruck op woensdag en zondag.  Kijk voor de kosten op Transavia en  Autohuur

Als er aanmeldingen zijn maak ik een groepswhatsapp aan om met elkaar in contact te komen voor vervoer en informatie onderling. 

Wat gaan we doen?

Iedere dag behandelen Ingrid en ik een module, denk aan:
- De noodzakelijke basis kennis over ons uniek werkende lichaam; een geoliede machine die onderhoud nodig heeft. 
- Wat we ons lichaam moeten aanbieden om ziekte en klachten te voorkomen.
- Alles over de invloed van minder goed omgaan met stress> hormoon ontregeling>overbelasting van de bijnieren>spijsvertering. 
- Hoe NLP-oefeningen belemmerende patronen en overtuigingen blijvend kunnen veranderen en her-programmeren.
- De zin en de kracht van een doel. 
- We gaan je helpen jouw persoonlijke doel te ontdekken en wat jou misschien nog in de weg zit dat je het niet hebt bereikt. 
- Wat je moet weten over de invloed van je omgeving, en hoe je hier mee om kan gaan.
- De kracht van gezonde voeding, met heerlijke recepten welke we samen gaan bereiden.
- Alles over het belang van dagelijkse beweging en meditatie en hartcoherentie. 

De kracht van herhaling in kleine stappen

De modules combineren we met oefeningen op het gebied van meditatie, (zelf-)hypnose, GOT (Gevoel omdraai techniek), Sociaal panorama technieken (vergelijkbaar met een snelle manier van familieopstellingen) en beweging. Uiteraard op een voor iedereen haalbaar niveau. Deze oefeningen zullen we iedere dag herhalen zodat ons brein ze gaat herkennen en deze oefeningen ook thuis gemakkelijker kunnen worden doorgezet door de kracht van herhaling. 

Genieten en ontspannen

Verder gaan we heerlijk wandelen in de natuur, lekker (en gezond) samen het eten klaarmaken en nuttigen, dansen op muziek, en mooie gesprekken voeren met een goed glas wijn bij het haardvuur. 

En uiteraard blijft er voldoende tijd over om te ontspannen en je terug te trekken waar en wanneer je dat wilt.


"Soms moet je gewoon doen om te ervaren"