Wie blijft doen wat hij deed blijft krijgen wat hij kreeg..

Eigen-WijsheidBorstkanker; van angst naar vertrouwen
Schrijven en ik

Van schrijven word ik blij. Heerlijk verdiept in woorden, zinnen en gedachten worden emoties draaglijk en overzichtelijk en komt er lijn in. Zoiets werkt het voor mij. Lang geleden begon ik in een nieuw dagboek met de woorden: Ik ben Gerda Manon Glas en ooit ga ik een boek schrijven. Dat boek (Andere ogen) ontstond vele jaren later pas door een compliment van de redactie van het weekblad Margriet op een door mij ingezonden stuk. 
Ik ging op schrijfles en won een columnwedstrijd met als beloning: wekelijks een column schrijven bij een van de eerste internetkranten. Ik vond het doodeng mijzelf zo kwetsbaar op te stellen,  maar ook zo leuk om te doen. 
Dus gaf ik mijn gezin en mijzelf een stukje anonimiteit met een pseudoniem voor ons allen. Ik gebruikte mijn tweede naam Manon welke me is gaan passen als een warme jas en ik vind het het dan ook heel fijn als je me gewoon Manon noemt;)   

Mijn achtergrond 

Ik hou van mensen en van hun verhalen en van verzorgen. Vanaf mijn twintigste ben ik werkzaam in allerlei takken omtrent gezondheidszorg en welzijn. Een aantal jaren werkte ik in verschillende verpleeghuizen in de zorg, als analiste op de Bloedbank Noord-Holland-Noord, als voedingsadviseuse van een voedingsclub, en als massagetherapeute in mijn eigen praktijk. Tot ik eind 2009 met borstkanker werd geconfronteerd. Ik ben mijn eigen pad gegaan, en heb alle ins en outs opgeschreven in de handleiding: Eigen- Wijsheid, een alternatief voor chemo.

Mijn familie heeft veel te maken gehad met kanker en chemo en doodgaan. Toen ikzelf eind 2009 werd getroffen door de diagnose borstkanker wist ik één ding zeker: ik moest het anders doen als ik wilde overleven. Dus ben ik me gaan informeren over talloze niet-reguliere behandelwijzes van kanker en heb mijn eigen genezingspad gebaand. Ik ben genezen en sta volop in mijn kracht om te ondersteunen waar ik kan.

Een alternatief voor chemo

Onder het kopje een alternatief voor chemo vind je alles over mijn ervaring omtrent borstkanker, welke mij eind 2009 overkwam. Je kunt lezen hoe ik even opliep met regulier, en daarna tegen de reguliere adviezen in, op natuurlijke manier mijn immuunsysteem heb geoptimaliseerd en een positieve en gezonde weg naar genezing ben ingeslagen. Met verwijzingen naar schrijfsels en informatie die voor mij een belangrijke rol hebben gespeeld en hebben geleid tot mijn genezing. 

Wat het leven mij brengt

Onder het kopje blogs schrijf ik over alles wat het leven mij brengt. Met humor, kwetsbaarheid en emotie waarmee ik mijn lezer iets van er- en herkenning kan aanreiken die ikzelf soms zo hard nodig heb. En als het beschrevene stemt tot plezier, herkenning, emotie en of nadenken, dan ben ik dik tevreden. 


We zijn allemaal anders. Welke leefstijl past bij jou en hoe kom je daarachter?

  • Lees de artikelen op mijn site
  • Volg een inspiratie online dag
  • Schrijf je in voor tips en interessante artikelen

Het is mijn missie en doel en zingeving geworden om alle kennis die ik heb opgedaan te delen met iedereen die daar belangstelling voor heeft in de vorm van leuke en gezellige vitaliteitsdagen in Egmond-Binnen tot vitaliteitsweken in Oostenrijk. Met een 6-tal vrouwen (en nee je hoeft geen achtergrond met kanker te hebben) deel ik mijn kennis, oefenen we met leuke opdrachten vanuit het NLP en leren we van elkaars levenservaringen. 


Meer vertrouwen in je lichaam door zelfhypnose

Natuurlijk raak je door alle omgevingsfactoren je vertrouwen in jezelf wel eens kwijt. Daarvoor werkt zelfhypnose super. Ik heb veel geïnvesteerd in mijzelf op het gebied van anders denken, anders omgaan met spanningen, en oude patronen omzetten in patronen die voor je werken.

Alle voor mij waardevolle informatie en de door mij gezette stappen met bijbehorende artikelen heb ik gebundeld in een overzichtelijke handleiding waar je de zelfhypnose audio gratis bij krijgt.

Voor 9,95 kan je de hele handleiding downloaden maar je kunt de eerste 20 pagina`s gratis inkijken zodat je kan kijken of het iets voor je is.Lees je graag interessante artikelen?
Ik deel ze met plezier.