Wie blijft doen wat hij deed, blijft krijgen wat hij kreeg

Om te kunnen genezen en zo klachtenvrij mogelijk gezond ouder te worden is verandering noodzakelijk. Patronen overboord gooien waar nodig, aanpassen waar het kan, en andere keuzes maken. Je bent niet voor niets op zoek naar antwoorden op vragen die je bezighouden.  

De noodzakelijke stappen 

1. Werken aan de geest: Denk- patronen- overtuigingen veranderen, zelf-hypnose, yoga, meditatie
2. Ontgiften: Schoon je vervuilde darmen, je organen en je cellen op
3. Voeden: Ga je voeden met échte voeding. De sleutelwoorden hierin zijn: 
Veel en meer (goede) vetten eten   &   Koolhydraten sterk matigen  &  Suikers schrappen  &  Veel groente en fruit variatie  &  puur en onbewerkt     
Verboden producten: geraffineerde suikers, vetarm, light, bewerkt.

1 Werken aan je geest  

Het jaar 2015 wordt voor mij opnieuw een moeilijk jaar waarin ik door persoonlijke omstandigheden door een diep dal ga. Ik begrijp er niets van. Ik heb zoveel overwonnen en nu lukt het me gewoonweg niet er bovenuit te krabbelen. 
Tot ik in mei 2016 in contact kom met Edwin Selij, NLP en hypnose. Ik volg een workshop over zelf-hypnose, daarna het 'Breek je vrij' seminar van 3 dagen en volg NLP-lessen. En dit wordt een omslag van formaat. Ik krijg nieuwe inzichten, allerlei oefeningen om snel resultaat te bereiken en voorgoed te breken met oude belemmerende patronen. Ik kom erachter wat mij toch steeds weer onderuit haalt en ik kan maar 1 ding zeggen: Dit is het mooiste cadeau dat ik mijzelf ooit heb gegeven! 

Sinds die dagen ben ik iedere dag bezig met NLP en zelf-hypnose. Met door mijzelf ingesproken zelf-hypnose over allerlei items waar ik verandering in wil. Welke vastgeroeste overtuigingen zijn van mij, welke zijn me ingefluisterd door een ander? De kracht van herhaling is hierbij essentieel want iets wat vastgeroest zit is niet zomaar weg. Bij de coaching dagen behandel ik de helende kracht van zelf-hypnose en krijg je een ingesproken versie mee.    


Het belang van Vitamine B

Een tekort aan de B-vitamines lijkt een essentiële rol te spelen als een te hoog stress gehalte een van de oorzaken is bij kanker. Het centrale zenuwstelsel ‘leent’ ze als het ware van de lever waardoor de lever een tekort ontwikkelt om één van zijn vele taken, in dit geval het de omzetting van melkzuur naar glucose, beperkt of geheel geblokkeerd met zeer desastreuze gevolgen. Een van de beste vitamine B bronnen is vlees. Dit is 1 van de redenen waarom ik vlees blijf gebruiken. Een uitstekende bron van vitamine-B is rood vlees en lever. Overbodig hoop ik om te benadrukken dat vlees met mate op het menu thuishoort:) Ben je vegetariër? Ga dan op zoek naar een goed vitamine B supplement!


Ondersteun je lever en je nieren

Begin je dag met

#een halve biologische citroen

#een eetlepel biologische troebele appel azijn

#mespunt natriumbicarbonaat

en vul dit mengsel aan

# tot een flink glas lauw water.

Drink dit op je nuchtere maag minimaal een half uur voor je iets eet. Minimaal een half uur voor het eten omdat het de ph waarde van je maag beïnvloed en we willen absoluut geen te basisch maagzuur voor het eten in de maag komt!

Met dit mengsel zuiver je je lichaam en ondersteun je je lever.

Nb. Bang voor het glazuur van je tanden door het citroen zuur? Hoeft niet door het toegevoegde natriumbicarbonaat. Wel zo fijn toch?

Het belang van de goede vetten

- Neem dagelijks de volgende dosis pure oliën: 1 eetlepel (Koudgeperst) Hennepzaadolie: bezit de verhouding 2,5: 1 (omega 6:3) en wissel dit af met Lijnzaadolie.  


Immuniteit en kanker

We horen de laatste tijd veel over immuniteit en kanker. Ook in de reguliere wereld is men ervan overtuigd geraakt dat een falend immuunsysteem een grote rol speelt bij kanker. Graag verwijs ik je hiervoor door naar een stukje op mijn blog:

3. Voeding vet en suiker 

We komen er steeds meer achter dat vet goed is voor ons lijf. Vroeger aten we in verhouding meer vet dan suiker en werd ons lijf voorzien van brandstof uit vet. Tegenwoordig is dit patroon volledig veranderd. Juist ja, we zijn volledig overgegaan op suiker. 

Van suiker naar vet

Hoe doe je dat? Door middel van het nuttigen van veel meer goede vetten, en het drastisch matigen van suikers en snelle koolhydraten. 

Als je voor een poosje je lijf van andere voeding voorziet dan je lijf gewend is (wat voor verandering dat ook is (vasten, intermitted fasting, ketonisch, vegetarisch) activeer je lui geworden systemen. Je geeft je gezondheid hiermee echt een boost! Ga nooit te lang eenzijdig eten, maar ga na verloop van tijd weer over op goed gevarieerde voeding om vitamine en mineralen tekorten te voorkomen.  

Ketonisch

Een ketonisch dieet werd voornamelijk gebruikt om af te vallen maar in het geval van ziekte klachten of kanker lijkt het ook zeer effectief te zijn door de verandering van brandstof. Door de koolhydraten/suiker drastisch te beperken en meer vetten te nemen zal tussen de eerste paar dagen tot ongeveer 3 weken erna de suikerverbranding van het lichaam overgaan in vetverbranding. Dit proces noemt men ketonisch naar de ketonen die in het bloed circuleren en waar de cellen hun energie nu uithalen in plaats van uit suiker. 

Zie verderop hoe mijn dagelijkse voeding eruit ziet. Waar voed jij je mee?

Ik probeer mijn brandstof voornamelijk uit vet te laten bestaan. De juiste vetten welteverstaan. Dat lukt natuurlijk lang niet altijd en zo goed als ik zou willen. Maar ik streef niet naar perfectie, dat zou het leven wel erg smaak-geur en kleurloos maken. Genieten is op zijn minst zo belangrijk dus als ik een keertje zondig geniet ik ervan. Als we de verdeling van 80% gezond en 20% iets minder gezond halen dan doen we het best goed. We hebben tenslotte super goede systemen die echt wel iets kunnen hebben. 

Onbewerkt en eerlijk voedsel

Heel belangrijk is het om bij voorkeur voedsel te nuttigen welke onbewerkt is, zuiver is, en niet eindeloos bewaard kan worden. En bedenk bij het eten van vlees: Hoe heeft het dier geleefd en gegeten? Want wat het dier heeft gegeten krijgen wij op onze beurt weer binnen. En varieer ook met wat het seizoen aanbiedt!

Ondersteun je lever en je nieren

Begin je dag met 

#een halve biologische citroen

#een eetlepel biologische troebele appel azijn

#mespunt natriumbicarbonaat 

en vul dit mengsel aan 

# tot een flink glas lauw water. 

Drink dit op je nuchtere maag minimaal een half uur voor je iets eet. Minimaal een half uur voor het eten omdat het de ph waarde van je maag beïnvloed en we willen absoluut geen te basisch maagzuur voor het eten in de maag komt! 

Hiermee zuiver je je lichaam en ondersteun je je lever.


Nb. Bang voor het glazuur van je tanden door het citroen zuur? Hoeft niet door het toegevoegde natriumbicarbonaat. 

Eiwitten

Neem voldoende dierlijke eiwitten en vitamine B (mits zuiver, lees: wat de dieren aan voedsel (b.v. teveel aan antibiotica) binnen krijgen, krijgen ook wij als mens binnen als wij dat dier eten) (eiwitten helpt de hemoglobine in het bloed met het opnemen van voldoende ijzer; dit leidt tot een maximale hoeveelheid zuurstof in het bloed en goede zuurstofdruk in het weefsel en verschaft vitamines die de opname van mineralen ondersteunen) uit biologische of natuurlijke vrije uitloop bronnen, vrij van antibiotica, pesticiden en hormonen. 
Biologische eieren en kaas (waaronder cottage cheese/ hüttenkäse/, (zure) room e.d.) zijn fantastische eiwitbronnen.

Groente, fruit en koolhydraten

Eet veel (vooral groene) groente (onbespoten) en tot 2 porties fruit (bij kanker fruit matigen vanwege de fruitsuikers).
Houdt de hoeveelheid koolhydraten zo klein mogelijk (suikers, brood, graan, zetmeel, pasta).
Een volwassene met een gewicht van 72 kilo zou ongeveer maximaal 60 gram koolhydraten per dag moeten innemen.

De belangrijkste items op een rij

 1. - Begin je dag met (let op: minimaal half uur voor je iets eet)
  Een groot glas (of 2) vullen met het sap van een halve (biologische) citroen + 1 eetlepel Troebele appel azijn + mespunt  natriumbicarbonaat. Vul dit aan met (Lauw) kraan of zuiver water. neem hiermee 2 kurkuma capsules in. Tezamen ontgift je en ondersteun je hiermee je lever.
 2. - Zet 2 flessen water klaar met een scheutje aangemaakt keltisch zeezout. Hiermee trakteer je je lijf op de broodnodige mineralen. Ben je moe-hongerig-in de mineur? Neem een glaasje water met een scheutje zout en je voelt je binnen een minuut beter! 
 3. - Mediteer iedere ochtend (7 minuten) goede gevoelens. Aanrader is de app: Meditation Moments. 
 4. - Na de meditatie tijd voor actie. Bijvoorbeeld met de 7 minuten thuistraining van Jaqueline van Dijk. Of hol een paar keer de trap op en af. Of doe je eigen bedachte oefeningen. In ieder geval mag je hartslag even omhoog! 
 5. - Betrap je jezelf op vervelende stemmetjes in je hoofd? Ga er eens voor zitten en schrijf op wat ze zeggen. Schrijf voor iedere nare boodschap een goede, draai het om. En zodra je het weer hoort stuur je hem resoluut weg en zet je de positieve boodschap ervoor terug. Herhalen herhalen herhalen want je weet: ze zijn hardnekkig;) 
 6. - Stop vanaf vandaag met calorieën tellen
 7. - Schaf vanaf vandaag alleen nog maar zuivere en onbewerkte producten aan
 8. - Zet je angst voor vetten opzij en neem alleen nog maar de volvette kaas, Griekse yoghurt, room, boter, olijf- en andere goede olie.
 9. - Matig je vlees consumptie maar zorg wel voor voldoende vitamine B. 
 10. - Vermijd iedere vorm van bewerkte en toegevoegde suiker, matig je alcohol gebruik. 
 11. - Lees de etiketten op e-nummers en hoeveelheid koolhydraten/suikers

Wat ik op dit moment neem aan supplementen?

- 2 kurkuma capsules in de ochtend met het water met citroen.
- Vitamine B complex
- Magnesium
- Gluthation 
- Zink
- Vitamine C (bij verkoudheid of griep iedere 2 uur 1) 
- Levertraan capsule (bevat vitamine A en D) 

Meer vertrouwen in je lichaam door zelfhypnose

Natuurlijk raak je door alle omgevingsfactoren je vertrouwen in jezelf wel eens kwijt. Daarvoor werkt zelfhypnose super. Ik heb veel geïnvesteerd in mijzelf op het gebied van anders denken, anders omgaan met spanningen, en oude patronen omzetten in patronen die voor je werken.

Alle voor mij waardevolle informatie en de door mij gezette stappen met bijbehorende artikelen heb ik gebundeld in een overzichtelijke handleiding waar je de zelfhypnose audio gratis bij krijgt.

Voor 9,95 kan je de hele handleiding downloaden maar je kunt de eerste 15 pagina`s gratis inkijken zodat je kan kijken of het iets voor je is.

20 pagina`s

Heb je interesse in interessante artikelen? 
Ik deel ze graag met je.

Is kanker genetisch, of een storing in de stofwisseling? Bekijk hierboven de zeer interessante kijk hierop van Dr. Thomas Seyfried.