Het belang van goede vetten: oftewel de zuurstof-magneten


Zuurstof tekort op cel niveau door een tekort aan de juiste vetten

Zuurstof tekort op cel niveau wordt veroorzaakt door bewerkte oliën en vetten te eten van de voedingsindustrie en uit de vakken met bak- en braadolie in de supermarkt. Deze van oorsprong functionele en noodzakelijke zuurstof verplaatsende: basis essentiële (kan het lichaam zelf niet aanmaken) vetzuren zijn door bewerking, verwerking en raffinage vernietigd. Onthoud: Een lang leven op de plank: zuurstof genererend vermogen kwijtgeraakt. NB. Transvetten zijn het topje van de ijsberg v/d methoden die door de voedselindustrie gebruikt worden om een lang plankleven te verkrijgen en het zuurstof genererende vermogen te vernietigen.

Vet is goed. Ons lichaam heeft ze nodig.

Over vetten bestaan veel onduidelijkheden en allerlei, vooral commerciële, meningen. Onthoud: Vet is goed; ons lichaam heeft het nodig. Het kan zelfs niet overleven zonder vet. Met een goede verhouding van de essentiële vetzuren (worden niet door het lichaam zelf aangemaakt) voorzien we (na allerlei unieke lichaamsprocessen) onze lichaamscellen van voldoende zuurstof die nodig is voor energie; om zich voort te planten en gezond te functioneren. Een tekort aan vetten (een juiste verhouding omega 6 en omega 3) is een primaire oorzaak van het ontstaan van allerlei ziekten en klachten. 

Professor Brian Peskin

Professor Brian Peskin borduurt voort op de theorie van Otto Warburg dat de primaire oorzaak van kanker, en inmiddels bekend ook van vele andere klachten en gezondheid,  is toe te schrijven aan zuurstof tekort in de cellen, o.a. veroorzaakt door een tekort aan goede vetten. Professor Warburg won de Nobelprijs met deze theorie al in 1927. De kankerindustrie is hier echter nooit op doorgegaan.
Peskin heeft deze theorie weer tevoorschijn gehaald, is tezamen met andere artsen en wetenschappers gaan onderzoeken, heeft zich gebaseerd op wetenschappelijke feiten (na een kritische selectie uit ‘slechte’ en ‘goede’ wetenschappelijke onderzoeken, en allen vermeld in het boek) en is tot de zelfde conclusie gekomen als Otto Warburg 

Wat zijn dat eigenlijk? Die vetzuren?

Wat moeten wij weten over de vetzuren?
Daar het vetzuren verhaal zeer complex is, beperk ik me hier tot het belangrijkste. Uitgebreidere informatie kunt u vinden bij de bronnen zoals onder beschreven.
De belangrijkste vetten om te onthouden zijn:
1.    De Onverzadigde vetten (vloeibaar)
2.    De Verzadigde vetten (stollen bij huiskamertemperatuur). 
De onverzadigde vetten, ook wel essentiële vetten genoemd, zijn de beste vetten voor ons lijf. Te herkennen aan hun vloeibare karakter (Uitzondering hierop is kokosolie=goed).
De Verzadigde vetten, zijn veelal dierlijke vetten (met uitzondering van kokos- en palmolie) die aanwezig zijn in vlees, kaas, en melk. Bestaat een product uit verzadigde vetten van natuurlijke goede kwaliteit, en rijk aan voedingstoffen, zoals bv. biefstuk van goede kwaliteit (als het dier onder gezonde omstandigheden is opgegroeid en gezond heeft gegeten), (en producten als roomboter, en grasboter) dan herkent je lijf dit als voeding en weet het er uitstekend raad mee. 
Is het verzadigd vet echter een fabrieksproduct dus bewerkt, dan zijn ze uiterst ongezond. Deze vetten komen veelvuldig voor in alle bewerkte (commerciële) voedingsmiddelen zoals margarine, alle in de fabriek gemanipuleerde bak en braad producten (ook Becel!), koekjes, chips, cake, taart, donuts, frituurvoedsel, crackers, beschuit, junkfood (McDonald’s e.d.) en zelfs melkpoeder. 
Ze ontstaan bij industrieel harden van plantaardige olie. Doordat de vetzuursamenstelling door de hydrogenering (bewerking) zo dusdanig verandert is, herkent ons lijf ze niet meer als vetten. Dat maakt deze vetten zo ongezond: het lichaam ziet dit vet als lichaamsvreemde stof en heeft de grootst mogelijke moeite met afbreken en slaan als toxines op in onze cellen. 

Belangrijk voor de zuurstofvoorziening (energie) in de cellen is voldoende dagelijkse inname omega 6 en omega 3 in de verhouding 1:1 tot 2:1. 

Aanbevolen Dagelijks gebruik van omega 3 en 6 vetzuren bij gezonde personen

De juiste dagelijkse verhouding is omega 3: omega 6/   1: 2 (tot 4). 
Hennepzaad olie is een olie die de juiste verhouding aan omega 3 en 6 bevat. 
Omega-3 vetzuren
zijn onder andere rijk aanwezig in
vette vis, visolie, krill olie, lijnzaad en walnoten.
Omega 6 in plantaardige oliën als zonnebloemolie, olijfolie, sesamolie, pompoenolie en pitten, teunisbloem olie, en (ongebrande ongezouten) walnoten, hazelnoten, cashewnoten, lijnzaadjes. 

Wat gebruik ikzelf aan omega 3-6 vetten?

Iedere morgen in mijn ontbijt 1 eetlepel hennepzaad olie, afgewisseld met lijnzaadolie. Ik voeg standaard een scheut hennepzaadolie in een (groene) smoothie.
1x dgs een krill olie capsule (kan ook een goede visoliecapsule zijn). 
NB. Houd goed de verhouding in de gaten. Gebruik je in verhouding teveel omega 6? Vul dan ook de omega 3 daarop aan. Anders wordt de vetzuursamenstelling in het lichaam (en in de cellen) te onevenwichtig en gaat het tegen je werken.   

Zuurstoftekort in de cel door tekort aan vet

De cel (alle lichaamscellen) heeft energie nodig en haalt dit uit zuurstof. Als de cel tekort zuurstof tot zijn beschikking heeft (al bij een tekort 1/3!), zal hij uit drang tot overleven energie uit een andere bron gaan putten. Lukt dit niet dan sterft de cel. De cellen die dit wel lukt halen de energie uit suiker (dit proces heet fermenteren). De benodigde  suiker voor dit proces haalt de cel uit alle koolhydraten.

Dagelijkse voedingsadvies en de juiste vetten

Heel belangrijk is om bij voorkeur voedsel te nuttigen welke onbewerkt is, zuiver is, en niet eindeloos bewaard kan worden. En bedenk bij het eten van vlees: Hoe heeft het dier geleefd en gegeten? Want wat het dier heeft gegeten krijgen wij op onze beurt weer binnen.
a. Zuivere onbewerkte producten aanschaffen
b. Ontgiften (onze cellen van de in de loop der jaren opgeslagen toxines ontdoen, toxines belemmeren een goede ademhaling) 
c. Vermijd alle producten waar vetarm op staat en iedere vorm van suiker
d. Dagelijkse een volgende dosis pure oliën: 
1 eetlepel (Koudgeperst) Hennepzaadolie: bezit de verhouding 2,5: 1 (omega 6:3)
Let op de juiste verhouding en inname: gebruikt men naast de hennepzaadolie veel olijfolie (omega 6)? Neem dan bijvoorbeeld liever lijnzaadolie ipv hennepzaadolie (Verderop een rijtje oliën en de verhoudingen). 
e. Werk aan de darmflora en het immuunsysteem
f. Voldoende dierlijke eiwitten (mits zuiver, lees: wat de dieren aan voedsel (b.v. teveel aan antibiotica) binnen krijgen, krijgen ook wij als mens binnen als wij dat dier eten) (eiwitten helpt de hemoglobine in het bloed met het opnemen van voldoende ijzer; dit leidt tot een maximale hoeveelheid zuurstof in het bloed en goede zuurstofdruk in het weefsel en verschaft vitamines die de opname van mineralen ondersteunen) uit biologische of natuurlijke vrije uitloop bronnen, vrij van antibiotica, pesticiden en hormonen. Biologische eieren en kaas (waaronder cottage cheese/ hüttenkäse/, (zure) room e.d.) zijn fantastische eiwitbronnen.
g. Eet veel groente (onbespoten) en fruit (bij kanker liefs geen fruit) met mate vanwege de fruitsuikers.
h. Houdt de hoeveelheid koolhydraten zo klein mogelijk (suikers, brood, graan, zetmeel, pasta). Een volwassene met een gewicht van 72 kilo zou ongeveer maximaal 60 gram koolhydraten per dag moeten innemen. Dit is 240 calorieën aan koolhydraten.
In het boek van Brian Peskin staat ook een menuplan om de juiste verhoudingen aan eiwitten en vetzuren binnen te krijgen. Hiermee kan men naar hartenlust variëren.
i. Dagelijks een goede Multi vitamine (bijvoorbeeld Plantina Fit)
j. Dagelijks een goede Vitamine C (bijvoorbeeld Plantina fit)
k. Werk aan de geest! Genezen van kanker is ook kiezen voor jezelf. Jezelf de moeite waard vinden. Oude belemmerende patronen omgooien. En bedenk daarbij: hoe moeilijk soms ook: Er is altijd een keuze! 

Een Kleine greep uit verschillende oliën en wat ze bevatten

Zonnebloemolie: omega 6: 65% - Olijfolie: omega 6: 8%- Lijnzaadolie; omega 6: 20% en omega 3: 55%, (dus verhouding 1:2 i.p.v. 2:1) -Hennepzaadolie; omega 6: 45-60% en omega 3: 22%. Deze laatste olie bevat de juiste verhouding 2:1. 

Verhit nooit koudgeperste oliën

Braad en bak afwisselend in: roomboter, olijfolie (mild!), zonnebloemolie, kokosolie (bevat veel omega 6).
Bij gebruik van olijfolie: Neem voor koud gebruik in salades als dressing de extra vergine van de eerste persing. Verhit koudgeperste oliën echter nooit: dan verliest de olie zijn onverzadigd karakter. 
Gebruik voor bakken en braden de milde of gewone (olijf of andere) olie met een klontje roomboter voor de smaak.  

Over Chemo therapie en bestraling uit het boek van Brian Peskin

Het principe van Chemotherapie en bestraling is het doden van de kankercellen, en het doden van de fermenterende cellen (basis kankercellen). Helaas worden er in dit proces ook gezonde cellen gedood, en ondermijnt chemotherapie op grote schaal het immuunsysteem. 

De vorming en soorten kankercellen

Er bestaan (in het licht van kanker) de volgende soorten cellen:
1. Cellen die genoeg zuurstof bevatten om zich gezond voort te planten
 2. Cellen die niet genoeg zuurstof krijgen en afsterven
3. Cellen die erin slagen middels fermentatie met suiker te overleven en een basis vormen voor kankercellen. 
4. De door het bovenstaande proces tot kanker uitgegroeide cellen.
 
Dit proces (van 3 tot 4) tot kanker is vaak een jarenlang proces.
Is de cel eenmaal een kankercel geworden dan is dit proces  (afhankelijk van agressiviteit) lastig terug te dringen. Bij minder agressieve vormen kan dit wel, bij andere vormen zijn behandelingen en operatie soms noodzakelijk. 

NB. Vele weefsels zijn tegelijk met het kankerweefsel verstoken van zuurstof, men dient zich dus veel meer zorgen te maken dan alleen rond het plaatselijke kankerweefsel. 

Kanker resistent na Chemo

Waarom spreekt men over: Kanker wordt resistent voor behandeling met chemo wanneer het jaren later weer terugkeert? 
Normale cellen overleven chemo en bestraling beter dan kankercellen, omdat ze met een betere ademhaling starten. Daarom hebben ze een betere overblijvende ademhaling (kunnen met minder zuurstof overleven) na de behandelingen met chemotherapie en/of bestraling. 
Tijdens de latende periode van kanker (de tijd waarin fermentatie de plaats inneemt van de vernielde ademhaling en zodoende volledige kanker veroorzaakt), compenseren de overlevende afstammelingen van de normale cellen, de verminderde ademhaling met een verhoogd vermogen tot fermentatie.
Daarom zijn de cellen die niet zijn gedood, maar wel al nagenoeg in het fermentatieproces zaten, de gevaarlijkste cellen. Een gebrek aan zuurstof zal deze cellen namelijk niet doden, omdat ze in een van zuurstof ontdane omgeving gedijen. Daarom kunnen ze zich makkelijk tot volledige kanker ontwikkelen; ze bezitten de exacte voorwaarden die nodig zijn om in de toekomst meer kanker te veroorzaken; hoog vermogen van de cel tot fermenteren, veroorzaakt door behandeling. En resistent voor verdere behandeling.
Essentieel dus om na de chemo de cellen te voorzien van voldoende zuurstof! Zie verderop de manier waarop.
NB. Tijdens een chemokuur heeft het geen zin om aan de cel zuurstofopname te werken. Wel ervoor en erna! 
NB. Onthoud dat onze cellen in leven proberen te blijven, maar dat ze niet voldoende zuurstof kunnen bemachtigen om te ademen. Zonder zuurstof draaien ze op suiker (suiker, fruit, alcohol (wordt omgezet in suiker) en alle koolhydraten), de energiebron voor fermentatie. Kanker is een allerlaatste inspanning van een cel om te overleven. En als kankerpatiënten koolhydraten eten, voeden zij de kanker.


De theorie van Oncoloog Timoncini

NB. Hoe zit het dan met de theorie van de Italiaanse Oncoloog Dokter Timoncini waar ik ook over schrijf: Kanker is een schimmel?
De oncoloog Dokter Timoncini beweert dat een kankercel altijd en alleen maar groeit op een schimmel. Waar het milieu in de cel zuurstofarm wordt zal zich makkelijk schimmelvorming kunnen vormen. De schimmel is dus een secundair gevolg van tekort aan zuurstof in de cel. De oncoloog Timoncini heeft een kliniek in Italië waar hij rechtstreeks een oplossing van natriumbicarbonaat naar de tumor brengt, met fantastische resultaten. Ontdoe je de cel van deze schimmel dan zal de kankercel sterven. Ook kunnen we zelf iets doen d.m.v. natriumbicarbonaat om het lichaam proberen te ontdoen van deze schimmel+  de kankercel niet meer voorzien van suiker en koolhydraten (ook geen fruit). 
Meer over dokter Timoncini 


Het is mijn missie geworden om alle kennis die ik heb opgedaan te delen met alle vrouwen die daar belangstelling voor hebben op de coachingsdagen Eigen-Wijsheid. Zoveel mogelijk in klare Jip en Janneke taal dus voor iedereen toegankelijk.

Meten is weten

Is er een manier om erachter te komen hoe het met onze cel zuurstofvoorziening is? NovelCure hanteert het bloedonderzoek HIPP+ Vetzuur
HIPP bloedonderzoek: Van de vele waarden die worden gemeten in het HIPP bloedonderzoek zijn voor dit proces van cel uitwisseling de uitkomst van 3 waarden essentieel:
1. De hoeveelheid afbraakcellen (kankercellen, die iedereen in bepaalde mate heeft)
2. Verkeert men in een chronische fase?
3. De uitwisseling van de cellen: celmembraan (ademen van de cellen)
Vetzuur bloedonderzoek: hierin wordt de verhouding van alle vetzuren (o.a. omega 3 en 6) bepaald en worden tekorten en over waarden in beeld gebracht. 
Informatie en prijzen NovelCure: www.novelcure.nl   

 
 


Bronnen:
Amber Albarda: www.amberalbarda.nl Amber heeft een geweldig leuk kookboek geschreven met veel informatie over voeding.
Brian Peskin: http://www.brianpeskin.com/ auteur van het boek: het verzwegen verhaal over kanker.
NovelCure: www.novelcure.nl

NB. Ik ben ervan overtuigd dat geen enkele behandelwijze een losstaand wondermiddel is. Ten alle tijde spelen meer factoren een rol in het ontstaan van ziekte en kanker en zal men aan alle aspecten moeten werken welke tot uiteindelijke genezing zal leiden. Daarbij speelt het brein oftewel de geest een heel grote rol! 
NB. Er bestaat nogal verschil van mening over dierlijke eiwitten of juist niet. Hiervoor verwijs ik graag naar een artikel van Mike Donkers 
NB. Deze informatie is geen vervanging voor regulier medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts. 

Veel succes, met liefs van Manon