Ontgiften met Natriumbicarbonaat 

Natrium bicarbonaat is een handig hulpmiddel voor meerdere doeleinden. Je kunt het inzetten als huis- tuin- en keuken- middel om bijvoorbeeld het gif in je bespoten groenten en fruit te beperken, maar ook kan je je lichaam ermee ontgiften.

In het eerste stuk vertel ik je hoe ik in aanraking kwam met dit goedkope wondermiddeltje vanuit mijn zoektocht naar een alternatief voor chemo.

Voor de andere doeleinden scrol je het beste even naar beneden waar je een lijst vind van waar je het allemaal nog meer voor kunt inzetten.     

De theorie van de oncoloog Dr. Tullio Timoncini

De grootste aanhanger van zuiveringszout als middel tegen kanker is Dr. Tullio Simoncini in Rome. Zijn therapie komt erop neer dat hij rechtstreeks een zoutoplossing naar de tumor brengt. Hij gelooft namelijk dat de primaire oorzaak van kanker een schimmel is, die kan worden vernietigd door hem direct bloot te stellen aan zuiveringszout. Behandelwijzen van allerlei kankersoorten worden belicht op zijn website.

De theorie

In het geval van kanker is de theorie dat de natriumbicarbonaat de cellen met een lagere ph waarde aanvalt, hierdoor de schimmel waar de kankercel mee is omgeven wordt vernietigt en de cel zichtbaar maakt voor het immuunsysteem om hem vervolgens als lichaamsvreemde cel te zien en op te kunnen ruimen.

Kanker is een schimmel

Het door hem geschreven boek "Kanker is een schimmel" licht toe hoe een schimmelinfectie altijd de basis vormt voor ongeacht welke neo- plastische vorming en dat deze zich tot in het oneindige probeert te verspreiden binnen in een organisme. De groei van de schimmel koloniën, samen met de reactie van de weefsels die zich proberen te verdedigen tegen de invasie, bepalen de tumor. Er is volgens hem daarom maar één primaire oorzaak voor kanker: candida, die afhankelijk van het betrokken anatomische gebied telkens verschillende histologische reacties opwekt. Dit verklaart tevens waarom er zoveel typen tumoren zijn. 

Van zijn website gekopieerd:

Het kan beslist niet als een vergrijp worden gezien dat natriumbicarbonaat de enige stof is die werkelijk doeltreffend is tegen candida. De hoop is er zelfs op gericht dat de farmaceutische industrie zich hier binnenkort mee bezig gaat houden en middelen tegen schimmel kan produceren die zeer dodelijk zijn voor neoplastische massa's. Dan is het gebruik van natriumbicarbonaat niet meer nodig. Elke tumor kan dan worden uitgeroeid met een paar pillen per dag.

Als we naar het verleden kijken, was in de negentiende eeuw ook tuberculose een vreselijke en mysterieuze ziekte. Dankzij de onderzoeken van Koch werden de bestaansredenen ervan echter onthuld en kon tuberculose met de juiste geneesmiddelen worden overwonnen. In ons geval zijn uiteraard verdere bewijzen, controles en experimenten nodig met betrekking tot alles wat de infectietheorie van kanker kan bevestigen. Maar als er niet wordt uitgegaan van de gedachte en de reden, dat wil zeggen de bereidheid om iets nieuws te zoeken en uit te proberen, zal het probleem kanker nooit kunnen worden opgelost.

Hoewel het verorberen van suiker de groei van kankercellen enorm bevordert, heeft de combinatie van zuiveringszout (natriumbicarbonaat) en ahornsiroop het tegenovergestelde effect; het maakt het voor de kankercellen lastig om te functioneren en overleven. De ahornsiroop brengt het zuiveringszout snel naar alle delen van het lichaam, inclusief de hersenen, beenderen, zenuwstelsel, ogen en tumoren zodat het zout zijn werk effectief kan uitvoeren. Het helpt ook bij aandoeningen die met zuurvergiftiging gepaard gaan. De behandeling met het zout is onschadelijk en werkt zo snel doordat het diffusievermogen zo groot is.

Recept Natriumbicarbonaat en ahornsiroop als detox tegen kanker

Om dit goedkope en krachtige medicijn te bereiden heb je nodig:

  • 1 afgestreken eetlepel zuiveringszout: natriumbicarbonaat (zonder toegevoegd aluminium).
  • 3 eetlepels ahornsiroop graad-C 
  • 2 eetlepels water (dit laatste hoeft niet maar het maakt het mengsel iets dunner)
Doe het mengsel in een steelpan (niet van aluminium) en verwarm dit gedurende 5 minuten, niet koken, onder stevig roeren.
Het mengsel zet in het begin uit en gaat schuimen.
Blijf roeren tot een glad mengsel, pas op dat het niet kookt. 
Bewaar het op een koele plaats.

Gebruik

Roer het mengsel om voor gebruik
- Neem 1 tot 3 x daags een halve theelepel (afhankelijk van de ernst van de klacht) 

Gebruik deze dosis

  • 7 dagen - daarna een week stoppen 
  • Dit herhaal je 3 x. Dus in totaal duurt de kuur 7 weken.

Het uitscheiden van gifstoffen

Het kan zijn dat je via je darmen veel dode kankercellen, bacteriën en gifstoffen uitscheidt. Wees niet ongerust als je diarree krijgt. Dit is de manier van het lichaam zich te ontdoen van de zure belasting die achter de kanker zit. Minder bij aanhoudende diarree de dosis en bouw weer op bij verbetering. 

Andere gezondheidsproblemen

Andere gezondheidsproblemen die los staan van kanker, bijvoorbeeld reumaverwante aandoeningen, jicht, kunnen ook sterk verbeteren door de kuur.

Hoe vaak gebruik je de kuur?

Herhaal de kuur 1 of 2 x per jaar, afhankelijk van de ziekte/klacht. 

Waarschuwing 

Gebruik de kuur niet te vaak: de schimmel kan zich dan gaan aanpassen en resistent worden.

Dit recept komt uit het boek: Chemo of kan ik zelf kiezen van Henk Trentelman, bij de index op blz 293. Het staat ook in het boek; Kanker is geen ziekte maar een overlevingsmechanisme, van Andreas Moritz, bij de index blz 219.

Hoe vaak gebruik(te) ik de bovenstaande kuur?

  • 2 x per jaar tot 2 jaar na de borstkanker 
  • 1 x per jaar tot 5 jaar na de borstkanker
  • Nu detox ik mijn lichaam 1 x per jaar zoals de kuur als hieronder beschreven.    

Dit eenvoudig te bereiden recept als doeltreffende thuis behandeling met zuiveringszout en ahornsiroop voor (het voorkomen van) kanker en/of andere aandoeningen werd ons aangeboden op de lezing: voorkomen en genezen van kanker. 

Disclaimer: Gebruik is op eigen risico, men kan geen enkele aanspraak maken op de schrijver van dit stuk. De schrijver heeft van verschillende sites informatie gehaald en samengevoegd. Raadpleeg bij twijfel en/of klachten altijd een arts.


Andere Toepassingen van Natriumbicarbonaat | Baking Soda

Het onderstaande is samengesteld uit een aantal documenten waarvan de bronnen zijn bijgevoegd. Het is een helder overzicht geworden van alle toepassingsmogelijkheden van natriumbicarbonaat. Wil je er meer over lezen?
Lees dan het boek van Dr. Mark SircusDe helende werking van Baking Soda/ Natriumbicarbonaat

http://www.infrarood-gezondheid.nl/hoeveel-bicarbonaat-gebruiken/

http://www.debeterekeuze.nl/ontzuren-met-baking-soda-reinig-lichaam-en-leefomgeving-2014-10-28/

Goedkoop Krachtig en niet patenteerbaar

Baking soda in de keuken is bij velen bekend als rijzende werking bij het bakken van koek/cake en dergelijke. Maar ook kan je de meeste van de toxische (hormoonverstorende) lichaamsverzorging en schoonmaakmiddelen wegdoen als je wat van dit spotgoedkope poedertje aanschaft. Naast de algemene bak -en schoonmaakfunctionaliteiten, heeft het namelijk een waar arsenaal aan (minder bekende) eigenschappen en gebruiksmogelijkheden. 

Natriumbicarbonaat (hetzelfde als zuiveringszout/maagzout/bakpoeder/baking soda) gebruikten onze oma`s al op het gebied van gezondheid, het huishouden en lichamelijke verzorging. Er dateren ook berichten van rond 1924 dat zelfs medici het inzette tegen zware griep en verkoudheid met verbluffende resultaten. Goedkoop, krachtig, heilzaam, ontzurend, puur…en dus niet patenteerbaar!  Een opsomming van eigenschappen die de verbinding Natriumbicarbonaat (NaHCo3) rechtstreeks in de overvolle doofpot van de medische industrie slingert.

TOEPASSINGEN

Zuurgraad van het lichaam

Om overtollige zuren in het bloed te neutraliseren, oftewel de zuurgraad van het bloed constant te houden (levensbelang), wordt het eerste afweermechanisme in het bloedplasma  gevormd door de in het lichaam aanwezige basische natriumbicarbonaatbuffers. Het is je lichaam’s eigen ‘ontzuurder’. Urinezuren, ‘slecht’ cholesterol, melkzuren etc. worden in een lichaam waarbij de bicarbonaatbuffers in het bloed op peil zijn, zonder problemen geneutraliseerd en door de nieren uitgescheiden. Problemen ontstaan wanneer de bicarbonaatbuffers in het bloed onvoldoende aanwezig zijn om onze sterk verzurende leefstijl te compenseren.

Hierdoor bestrijdt natriumbicarbonaat bacteriën en schimmels op en in het lichaam op krachtige en 100% natuurlijke wijze. 

Detoxen van het lichaam

Met een drinkkuur kan je op een aangename manier het zuur-base evenwicht in balans krijgen, en de maag (o.a. oprispingen/brandend maagzuur) en darmen reinigen. Ook In geval van jicht kan een kuur zeer heilzaam zijn!

Dosering

½ theelepel natriumbicarbonaat + 1 uitgeperste citroen aanvullen met water op de nuchtere maag

Gebruik manier 1

Over het algemeen is de stelregel voor een detox kuur van natriumbicarbonaat in geval van klachten:
3 weken dagelijks - 1 week niet

3 weken dagelijks - 1 week niet

3 weken dagelijks - dan stoppen

Gebruik manier 2

1e week 3 x daags - 1 week niet

Herhaal dit schema 5 x (dus in totaal is men 11 weken bezig met de kuur).

In geval van kanker kan men dus de natriumbicarbonaat mengen met ahornsiroop zoals hierboven in het eerste stuk is beschreven. De gedachte hierachter is dat de siroop (de suiker waar een kankercel zich mee voedt) de natrium direct naar de kankercellen brengt vanwege de suiker in de siroop. 

Luister naar je lichaam tijdens de kuur

Als de zuurgraad te snel verandert en men klachten ervaart als
-Licht in het hoofd/Spiercontracties/Braken/Misselijkheid/Tintelende voeten, handen en gezicht
-Verhoogd maagzuur/maagklachten -  de dag dosis verlagen.

Vermijden tijdens de kuur

Verminder/vermijd het volgende:
- Koffie (zuur vormend)
- Melk (zuivel/soja) werkt slijm vormend.
- Alcohol
- Sap uit flesjes of pakjes 
- Frisdrank (vol met geraffineerde suiker, chemische conserveringsmiddelen, of kunstmatige zoetstoffen)

Eet biologisch en zonder suiker 

Koop groenten en fruit en vlees in de biologische winkel
Vermijd alles uit pakjes
Matig met vlees
Geen suiker!

Natriumbicarbonaat/ Baking soda is onder andere te vinden in de toko of online te bestellen. Bij de drogist kan men ook potten van een kilo bestellen/kopen. In winkels voor tuin en dier wordt het zelfs in zakken van 25 kilo aangeboden; daar is het dan bekend als natriumbicarbonaat of als sodium bicarbonaat en wordt het gebruikt als bij voer voor dieren.  

Gebruik in de keuken

-Groenten en fruit wassen om het effect van bestrijdingsmiddelen, insecten en milieuverontreiniging te minimaliseren. Voeg een eetlepel toe aan je spoelwater en laat het even staan. Spoel daarna alles nog even goed af.
-Vlees malser maken. Een halve theelepel soda met 2 eetlepels olijfolie minstens een uur laten marineren. Hoe langer des te malser het wordt.
-Mespuntje zuiveringszout toevoegen aan het kookwater van gekookte roze zalm trekt in plaats van het oranje bruin, de mooie roze kleur naar boven.
-Te gebruiken in plaats van gist om deeg luchtiger of anders gezegd, lichter verteerbaar te maken.
-Na het snijden van uien of bieslook de handen wassen met soda en de geur verdwijnt vrijwel direct. (ook citroen is hier geschikt voor)
-Ontsmetten van houten snijplankjes en hakblokken (plastic kan in de vaatwasser, hout niet)  geldt ook voor plastic met snijgroeven. Iets vochtige plank of blok goed inwrijven met soda , even een tijdje in laten trekken en dan goed afspoelen.
-Uitwassen van de koelkast bij vervelende geurtjes.

Overige huishoudelijke toepassingen

-Bezweet, nat, vies geurend schoeisel? Strooi een handje soda in de schoenen, zet ze op een veilig plekje en laat ze een nachtje drogen. Vervolgens goed uitkloppen en eventueel nog even uitzuigen met de stofzuiger.
-Gebruik het ook om alles te ontsmetten en ontdoen van muffigheid, zweetgeur, bacteriën en schimmelvorming. Denk aan tassen, jassen, handschoenen en handvatten van sportattributen.
-Was de voorruit van je auto ermee om regen af te stoten.
-Voor een wittere was zonder al die chemische middeltjes, doe je gewoon een schepje soda in de wasmachine. Het verzacht het water en de was, reinigt, bleekt en is lief voor de leidingen. LET OP: Doe het wel bij wasjes van boven de 50 graden, anders raken de sodasteentjes niet opgelost.
-Opfrissen en reinigen van tapijt zonder dure giftige producten. tapijt gewoon droog bestrooien met zuiveringszout. (houdt wel kinderen, dieren en andere dierbaren uit de buurt). Het beste resultaat wordt verkregen als de soda een nachtje goed in kan trekken. Zuig daarna de boel op met de stofzuiger.
-Vorige methode kan ook gebruikt worden bij wijnvlekken. Paar uur tot een nachtje in laten trekken en goed uitzuigen.
-Werkt perfect tegen vergeling van ooit witte kunststoffen meubels (pianotoetsen, keukendeurtjes, boekenplanken etc) In plaats van een sopje dus regelmatig afnemen met een soda/wateroplossing. Zout is wezen natuurlijk een bleekmiddel.

Lichamelijke verzorging

-Een ligbad, voeten bad of drinkkuur met zuiveringszout is een hele effectieve maar ook aangename manier om je zuur/base evenwicht te herstellen. Dosering base bad: 100 gram/badkuip, 25 gram voor voeten bad. Dertig minuten
-Mondwater: het ontzuurt tandvlees en ontdoet het van parasieten en je tegelijkertijd geen schadelijke fluoride binnenkrijgt. Voor een mondspoeling een half theelepeltje in een glas water en spoelen bij ontwaking en na het poetsen  de mond.
- Dodorant: Gegarandeerd de hele dag en nacht geurvrij. Je kunt het vermengd met kokosolie, druppels amandelolie of andere olie in een schoongemaakte lege deo-roller gieten, dichtklikken en zo een super-detox-deo-stick maken. 

NB. Gebruik is op eigen risico, men kan geen enkele aanspraak maken op de schrijver van dit stuk. De schrijver heeft van verschillende sites informatie gehaald en samengevoegd. Raadpleeg bij twijfel en/of klachten altijd een arts.


Heb je interesse in gezondheidstips en  interessante artikelen? 
Ik deel ze graag met je.

Meer vertrouwen in je lichaam door zelfhypnose

Natuurlijk raak je door alle omgevingsfactoren je vertrouwen in jezelf wel eens kwijt. Daarvoor werkt zelfhypnose super. Ik heb veel geïnvesteerd in mijzelf op het gebied van anders denken, anders omgaan met spanningen, en oude patronen omzetten in patronen die voor je werken.

Alle voor mij waardevolle informatie en de door mij gezette stappen met bijbehorende artikelen heb ik gebundeld in een overzichtelijke handleiding waar je de zelfhypnose audio gratis bij krijgt.

Voor 9,95 kan je de hele handleiding downloaden maar je kunt de eerste 15 pagina`s eerst inkijken zodat je kan kijken of het iets voor je is.


15 pagina`s