Ontgiften met Natriumbicarbonaat 

De theorie van de oncoloog Dr. Tullio Timoncini

De grootste aanhanger van zuiveringszout als middel tegen kanker is Dr. Tullio Simoncini in Rome. Zijn therapie komt erop neer dat hij rechtstreeks een zoutoplossing naar de tumor brengt. Hij gelooft namelijk dat de primaire oorzaak van kanker een schimmel is, die kan worden vernietigd door hem direct bloot te stellen aan zuiveringszout. Behandelwijzen van allerlei kankersoorten worden belicht op zijn website.

Het door hem geschreven boek "Kanker is een schimmel" licht toe hoe een schimmelinfectie altijd de basis vormt voor ongeacht welke neoplastische vorming en dat deze zich tot in het oneindige probeert te verspreiden binnen in een organisme. De groei van de schimmelkoloniën, samen met de reactie van de weefsels die zich proberen te verdedigen tegen de invasie, bepalen de tumor. Er is volgens hem daarom maar één primaire oorzaak voor kanker: candida, die afhankelijk van het betrokken anatomische gebied telkens verschillende histologische reacties opwekt. Dit verklaart tevens waarom er zoveel typen tumoren zijn.

Wat mij over de streep trekt bij het geloof in deze door de reguliere kant omstreden oncoloog is (van zijn website gekopieerd):

Het kan beslist niet als een vergrijp worden gezien dat natriumbicarbonaat de enige stof is die werkelijk doeltreffend is tegen candida. De hoop is er zelfs op gericht dat de farmaceutische industrie zich hier binnenkort mee bezig gaat houden en middelen tegen schimmel kan produceren die zeer dodelijk zijn voor neoplastische massa's. Dan is het gebruik van natriumbicarbonaat niet meer nodig. Elke tumor kan dan worden uitgeroeid met een paar pillen per dag.
Als we naar het verleden kijken, was in de negentiende eeuw ook tuberculose een vreselijke en mysterieuze ziekte. Dankzij de onderzoeken van Koch werden de bestaansredenen ervan echter onthuld en kon tuberculose met de juiste geneesmiddelen worden overwonnen. In ons geval zijn uiteraard verdere bewijzen, controles en experimenten nodig met betrekking tot alles wat de infectietheorie van kanker kan bevestigen. Maar als er niet wordt uitgegaan van de gedachte en de reden, dat wil zeggen de bereidheid om iets nieuws te zoeken en uit te proberen, zal het probleem kanker nooit kunnen worden opgelost.

Hoewel het verorberen van suiker de groei van kankercellen enorm bevordert, heeft de combinatie van zuiveringszout (natriumbicarbonaat) en ahornsiroop het tegenovergestelde effect; het maakt het voor de kankercellen lastig om te functioneren en overleven. De ahornsiroop brengt het zuiveringszout snel naar alle delen van het lichaam, inclusief de hersenen, beenderen, zenuwstelsel, ogen en tumoren zodat het zout zijn werk effectief kan uitvoeren. Het helpt ook bij aandoeningen die met zuurvergiftiging gepaard gaan. De behandeling met het zout is onschadelijk en werkt zo snel doordat het diffusievermogen zo groot is.

De eenvoudig te bereiden en doeltreffende thuis behandeling met zuiveringszout en ahornsiroop voor (het voorkomen van) kanker en/of andere aandoeningen werd ons aangeboden op de lezing: voorkomen en genezen van kanker.

Om dit goedkope en krachtige medicijn te bereiden heb je nodig:
1 afgestreken eetlepel zuiveringszout: natriumbicarbonaat (zonder toegevoegd aluminium).
3 eetlepels ahornsiroop graad-C
2 eetlepels water (dit laatste hoeft niet maar het maakt het mengsel iets dunner)
Doe het mengsel in een steelpan (niet van aluminium) en verwarm dit gedurende 5 minuten, niet koken, onder stevig roeren. Het mengsel zet in het begin uit en gaat schuimen. Bewaar het op een koele plaats en gebruik er 1 tot 2x daags een halve theelepel van, bij kanker 3x daags een theelepel. 
Voor gebruik roeren.

Gebruik deze dosis 7 dagen, en stop dan een week. Herhaal dit nog eens 3x. (Dus in totaal duurt de kuur 8 weken).
Het kan zijn dat je via je darmen veel dode kankercellen, bacteriën en gifstoffen uitscheidt. Wees niet ongerust als je diarree krijgt. Dit is de manier van het lichaam zich te ontdoen van de zure belasting die achter de kanker zit. 
Andere gezondheidsproblemen die los staan van kanker, bijvoorbeeld reumaverwante aandoeningen, kunnen ook sterk verbeteren.

Herhaal de kuur 1 of 2x per jaar, afhankelijk van de ziekte/klacht. 
Waarschuwing: Gebruik de kuur niet te vaak: de schimmel kan zich dan gaan aanpassen en resistent worden.

Dit recept komt uit het boek: Chemo of kan ik zelf kiezen van Henk Trentelman, bij de index op blz 293. Het staat ook in het boek; Kanker is geen ziekte maar een overlevingsmechanisme, van Andreas Moritz, bij de index blz 219.

Terug naar een alternatief voor chemo


Andere Toepassingen van Natriumbicarbonaat | Baking Soda

Onderstaande is samengesteld uit een aantal documenten waarvan de bronnen zijn bijgevoegd. Het is een helder overzicht geworden van alle toepassingsmogelijkheden van natriumbicarbonaat. Wil je er meer over lezen?
Lees dan het boek van Dr. Mark Sircus

De helende werking van Baking Soda
Natriumbicarbonaat

http://www.infrarood-gezondheid.nl/hoeveel-bicarbonaat-gebruiken/

http://www.debeterekeuze.nl/ontzuren-met-baking-soda-reinig-lichaam-en-leefomgeving-2014-10-28/

Natriumbicarbonaat (hetzelfde als zuiveringszout/maagzout/bakpoeder/baking soda) gebruikten onze oma`s al op het gebied van gezondheid, het huishouden en lichamelijke verzorging.
Er dateren ook berichten van rond 1924 dat zelfs medici het inzette tegen zware griep en verkoudheid met verbluffende resultaten.
Goedkoop, krachtig, heilzaam, ontzurend, puur…en dus niet patenteerbaar!  Een opsomming van eigenschappen die de verbinding Natriumbicarbonaat (NaHCo3) rechtstreeks in de overvolle doofpot van de medische industrie slingert.
Baking soda in de keuken is bij velen  bekend als rijzende werking bij het bakken van koek/cake en dergelijke. Maar ook kan je de meeste van de toxische (hormoonverstorende) lichaamsverzorging en schoonmaakmiddelen wegdoen als je wat van dit spotgoedkope poedertje aanschaft. Naast de algemene bak -en schoonmaakfunctionaliteiten, heeft het namelijk een waar arsenaal aan (minder bekende) eigenschappen en gebruiksmogelijkheden. 

TOEPASSINGEN

Zuurgraad van het lichaam

Om overtollige zuren in het bloed te neutraliseren, oftewel de zuurgraad van het bloed constant te houden(levensbelang), wordt het eerste afweermechanisme in het bloedplasma  gevormd door de in het lichaam aanwezige basische natriumbicarbonaatbuffers. Het is je lichaam’s eigen ‘ontzuurder’. Urinezuren, ‘slecht’ cholesterol, melkzuren etc. worden in een lichaam waarbij de bicarbonaatbuffers in het bloed op peil zijn, zonder problemen geneutraliseerd en door de nieren uitgescheiden. Problemen ontstaan wanneer de bicarbonaatbuffers in het bloed onvoldoende aanwezig zijn om onze sterk verzurende leefstijl te compenseren.

Hierdoor Bestrijd natriumbicarbonaat bacteriën en schimmels op en in het lichaam op krachtige maar 100% natuurlijke wijze. 

Detoxen van het lichaam

-Met een drinkkuur op een aangename manier het zuur-base evenwicht balanceren en de maag (o.a. oprispingen/brandend maagzuur) en darmen reinigen. Ook In geval van jicht kan een kuur zeer heilzaam zijn!

Dosering

½ theelepel natriumbicarbonaat+1 uitgeperste citroen aanvullen met water op de nuchtere maag

LET OP!!
-MINIMAAL 1/2 UUR VOOR DE MAALTIJD!!
-OF 2 UUR NÁ DE MAALTIJD!!

½ theelepel natriumbicarbonaat oplossen in een glas water
½ theelepel natriumbicarbonaat oplossen in een glas water
2e en 3e week idem
1 week rust
Dit schema nog 2x herhalen
-Over het algemeen is de stelregel voor het gebruik van bicarbonaat in geval van klachten
3 weken gebruiken dan 1 week niet/3 weken gebruiken dan 1 week niet/3 weken gebruiken dan 1 week niet.

Men kan dit ook doseren als
1e week 3x daags
2e week niet
dit nog 5x herhalen (dus in totaal is men 12 weken bezig met de kuur).

In het geval van kanker is de theorie dat de natriumbicarbonaat de cellen met een lagere ph waarde aanvalt, hierdoor de schimmel waar de kankercel mee is omgeven wordt vernietigt en de cel zichtbaar maakt voor het immuunsysteem om hem vervolgens als lichaamsvreemde cel te zien en op te kunnen ruimen.

In geval van kanker kan men dus de natriumbicarbonaat mengen met ahornsiroop. De gedachte hierachter is dat de siroop (de suiker waar een kankercel zich mee voedt) de natrium direct naar de kankercellen brengt vanwege de suiker in de siroop.

-Meng dan 1 eetlepel natriumbicarbonaat en 3 eetlepels ahornsiroop en 2 eetlepels water in een pan, roer gedurende 1 minuut goed door tijdens verwarmen (gaat bruisen) niet aan de kook brengen. Bewaar het mengsel in een afgesloten flesje in de koelkast en neem 3x dgs een theelepeltje van dit mengsel (smaakt heel vies). Neem er een glas water na om de bittere smaak weg te spoelen.

1e week 3x daags 1 theelepel (in geval van kanker)
2e week niet/3e week 3x daags/4e week niet/enzovoorts
In totaal is men 12 weken bezig met een kuur.

Luister naar je lichaam tijdens de kuur

Als de zuurgraad te snel verandert en men klachten ervaart als
-Licht in het hoofd/Spiercontracties/Braken/Misselijkheid/Tintelende voeten, handen en gezicht
-Verhoogd maagzuur/maagklachten
de dag dosis verlagen.

Vermijden tijdens de kuur

Vermijd sowieso de volgende vloeistoffen:
-Koffie (sterk zuur vormend en vol pesticiden )
-Melk (zuivel/soja) werkt slijm vormend.
-Alcohol
-Sap uit flesjes of pakjes (lees het label nauwkeurig, meestal zit er maar weinig echt sap in en is het ordinair suikersap)
-Frisdrank (vol met geraffineerde suiker, chemische conserveringsmiddelen, of kunstmatige zoetstoffen)

Eet biologisch en zonder suiker 

Koop groenten en fruit en vlees in de biologische winkel
Vermijd alles uit pakjes
Matig met vlees
Geen suiker!

Natriumbicarbonaat/ Baking soda is onder andere te vinden in de toko of online te bestellen. Bij de drogist kan men ook potten van een kilo bestellen/kopen. In winkels voor tuin en dier wordt het zelfs in zakken van 25 kilo aangeboden; daar is het dan bekend als natriumbicarbonaat of als sodium bicarbonaat en wordt het gebruikt als bij voer voor dieren.  

Gebruik in de keuken

-Groenten en fruit wassen om het effect van bestrijdingsmiddelen, insecten en milieuverontreiniging te minimaliseren. Voeg een eetlepel toe aan je spoelwater en laat het even staan. Spoel daarna alles nog even goed af.
-Vlees malser maken. Een halve theelepel soda met 2 eetlepels olijfolie minstens een uur laten marineren. Hoe langer des te malser het wordt.
-Mespuntje zuiveringszout toevoegen aan het kookwater van gekookte roze zalm trekt in plaats van het oranje bruin, de mooie roze kleur naar boven.
-Te gebruiken in plaats van gist om deeg luchtiger of anders gezegd, lichter verteerbaar te maken.
-Na het snijden van uien of bieslook de handen wassen met soda en de geur verdwijnt vrijwel direct. (ook citroen is hier geschikt voor)
-Ontsmetten van houten snijplankjes en hakblokken (plastic kan in de vaatwasser, hout niet)  geldt ook voor plastic met snijgroeven. Iets vochtige plank of blok goed inwrijven met soda , even een tijdje in laten trekken en dan goed afspoelen.
-Uitwassen van de koelkast bij vervelende geurtjes.

Overige huishoudelijke toepassingen

-Bezweet, nat, vies geurend schoeisel? Strooi een handje soda in de schoenen, zet ze op een veilig plekje en laat ze een nachtje drogen. Vervolgens goed uitkloppen en eventueel nog even uitzuigen met de stofzuiger.
-Gebruik het ook om alles te ontsmetten en ontdoen van muffigheid, zweetgeur, bacteriën en schimmelvorming. Denk aan tassen, jassen, handschoenen en handvatten van sportattributen.
-Was de voorruit van je auto ermee om regen af te stoten.
-Voor een wittere was zonder al die chemische middeltjes, doe je gewoon een schepje soda in de wasmachine. Het verzacht het water en de was, reinigt, bleekt en is lief voor de leidingen. LET OP: Doe het wel bij wasjes van boven de 50 graden, anders raken de sodasteentjes niet opgelost.
-Opfrissen en reinigen van tapijt zonder dure giftige producten. tapijt gewoon droog bestrooien met zuiveringszout. (houdt wel kinderen, dieren en andere dierbaren uit de buurt). Het beste resultaat wordt verkregen als de soda een nachtje goed in kan trekken. Zuig daarna de boel op met de stofzuiger.
-Vorige methode kan ook gebruikt worden bij wijnvlekken. Paar uur tot een nachtje in laten trekken en goed uitzuigen.
-Werkt perfect tegen vergeling van ooit witte kunststoffen meubels (pianotoetsen, keukendeurtjes, boekenplanken etc) In plaats van een sopje dus regelmatig afnemen met een soda/wateroplossing. Zout is wezen natuurlijk een bleekmiddel.

Lichamelijke verzorging

-Een ligbad, voeten bad of drinkkuur met zuiveringszout is een hele effectieve maar ook aangename manier om je zuur/base evenwicht te herstellen. Dosering base bad: 100 gram/badkuip, 25 gram voor voeten bad. Dertig minuten
-Mondwater: het ontzuurt tandvlees en ontdoet het van parasieten en je tegelijkertijd geen schadelijke fluoride binnenkrijgt. Voor een mondspoeling een half theelepeltje in een glas water en spoelen bij ontwaking en na het poetsen  de mond.
- Dodorant: Gegarandeerd de hele dag en nacht geurvrij. Je kunt het vermengd met kokosolie, druppels amandelolie of andere olie in een schoongemaakte lege deo-roller gieten, dichtklikken en zo een super-detox-deo-stick maken. 

NB. Gebruik is op eigen risico, men kan geen enkele aanspraak maken op de schrijver van dit stuk. De schrijver heeft van verschillende sites informatie gehaald en samengevoegd.

Raadpleeg bij twijfel en/of klachten altijd een arts.


Heb je interesse in interessante artikelen? 
Ik deel ze graag met je.

Goede informatie 

Goede informatie vinden is een hele zoektocht. Alle voor mij waardevolle informatie en de gezette stappen heb ik voor je gebundeld in een overzichtelijke handleiding welke je voor 9,97 euro kan downloaden via de onderstaande button.