Alles start met een gedachte

4 juli 2022

Alles start met een gedachte. Een droom of passie, idee of wat dan ook.

Gisteravond bracht ik nog even snel de brei tas met de nagekeken breisels van Fienes klas naar mijn dochter.

De hele klas; 7 en 8 jarige hebben een brei project. Ze breien iedere dag een uur (of zo) en oh wat is het grappig om de breisels te zien en gevallen steken op te halen en de laatste pen met steken zo te krijgen dat ze weer makkelijk verder kunnen gaan.

Het ene breisel keurig net, het andere afgeraffeld en vol met gaten. En alles is goed. Het gaat niet zozeer om het resultaat als wel om dat ze gewoon hun best doen.

De kinderen van onze dochter zitten op de vrije school. En daar doen ze dit soort dingen. De school heeft bijvoorbeeld ook iedere week een buiten dag. Alle klassen zijn dan in de bossen te vinden. De boswachter vertelt over welk blaadje bij welke boom hoort, over eekhoorntjes en wat ze eten, en ze mogen hem allerlei vragen stellen. I-pads en computers worden er helemaal niet gebruikt en schooltelevisie bewust buiten de school gehouden. Met veel interesse volg ik hun activiteiten. Ik vind het echt geweldig.

En nu bracht ik de tas terug en kletste ik nog even met mijn dochter. We kregen het over de natuur en de school tot ze enthousiast roept; ‘ Oh mam! Heb je de documentaire; ‘The biggest little farm’ gezien?’

Ontkennend schudde ik mijn hoofd.

‘Echt gaan kijken, is zo mooi!’

Zodra we thuis waren installeerden we ons met een pot thee voor Netflix. Tot het einde toe hebben we vol blije verbazing en respect for the farmers gekeken.

De inhoud in het kort;
‘Met de steun van een gelijkgestemde investeerder startten filmmaker John en zijn vrouw Molly hun droom en werd in 2011 Apricot Lane Farms geboren. Hun nieuwe land was de afgelopen 50 jaar extractief bewerkt. De grond was volledig verstoken van leven, of zoals John graag zegt, ze 'kochten een bank die was beroofd'. Onder leiding van hun landbouwmentor Alan York, en gevoed door Molly's onvermoeibare optimisme en vasthoudendheid, begonnen ze aan hun reis naar regeneratie en brachten ze leven, voedingsstoffen en biodiversiteit terug naar het land.’
Echt een aanrader!
The biggest little farm, Netflix.

Een mooie dag,
Manon