Chronische pijnen

21 juli 2023

Chronische pijnen, wie kent ze niet? De een steunt en kreunt om ieder kleinste mankementje voor iedereen hoorbaar, de ander draagt pijn in stilte. Niet zeuren, niet klagen, het is nou eenmaal een zwakke plek. Tot de pijn zo heftig wordt dat het niet meer negeert kan worden.

Op dit moment zit ik in zo’n proces. Wat 5 mnd terug met een pijnlijke hiel begon is uitgegroeid tot mijn voet niet meer normaal kunnen belasten. Gelukkig kan ik nog wel fietsen (ik kijk altijd maar weer naar wat nog wel kan;) maar mijn dagelijkse wandeling door het duin is al een poosje verworden tot de wens het weer te kunnen. En oef wat mis ik die.

De schilder die bij ons de nok schilderde zag me tijdens de koffie strompelen door de tuin. En adviseerde me naar ‘reactivated’ te gaan met mijn klacht. Lang verhaal kort; 3x een behandeling gehad. Bij reactivated kijkt men naar het totale lichaam en plaatje. Ze testen bijvoorbeeld de spieren die relateren aan waar de pijn klacht zit. Een te zwakke bilspier kan bijvoorbeeld klachten veroorzaken aan de voet. Zo gaan ze het hele lichaam na.

Na 3 behandelingen ben ik eindelijk van de al jaren sluimerende heup en knie klachten af. Heel fijn is dat.

En had ik mooie gesprekken met de baas Willem over de grote rol vd mind op het lichaam, over al opgeloste trauma’s waarvan echter nog een footprint in je lijf achter gebleven kan zijn die nog pijn veroorzaakt. Over Joe Dispenza waar ik een cursus bij volg die ook gaat over het verwijderen van die footprint. Want als het trauma is opgelost wil je het ook graag je lijf uit!

Daar mijn voet nog steeds pijnlijk is (ontsteking aan de pees plaat; met rust genezen) ik ook altijd verder denk aan wat nou de oorzaak zou kunnen zijn, en ik de materie super interessant vind, doe ik volgende week mee aan een workshop. Met als basis de werkwijze van Joe Dispenza.

‘Geblokkeerde energie laten stromen en nieuwe energie creëren.’

Ik ben super benieuwd en heb er zin in. En als nou ook die voet nog even snel wil genezen dan ben ik weer helemaal in top vorm.

Groetjes van Manon