De parallelle wereld is volop in beweging

15 nov 2022

Terugkomend van een heerlijke Hollandse duinwandeling zie ik tegenover ons huis aan de weg een vlag wapperen. Volledig de dagen kwijt door onze terugreis en tijdsverschil vraag ik Ruud wat voor dag het is vandaag.

Dinsdag! De dag van de nieuwe groentemarkt!

Van start gegaan toen we net op vakantie gingen dus nu de derde dinsdag in actie.

Onder de noemer zoveel mogelijk lokaal te gaan neem ik nieuwsgierig een kijkje. Tegenover ons huis, in een oude schuur, is op dinsdag deze groentemarkt gevestigd.

Een jonge knaap begroet ons vriendelijk met een dorps accent. We stellen ons voor met een handdruk (we zijn tenslotte buren;) die ferm beantwoord wordt.

Na een spontaan kletspraatje vertelt hij dat zijn waar zoveel mogelijk betrokken wordt bij de Nederlandse boeren die gezond telen. Nou daar houden we van!

Hij werkt ernaast nog bij een bekende supermarkt als manager van de groente afdeling waar hij gek van de regeltjes wordt. Samen met zijn vriendin, en met hulp van een vriend die hem voorging in een buurdorp, hebben ze de stap gezet en zijn ze gestart. En loopt het storm. Meer dan 100 klanten al vandaag, wat fijn voor ze!

Onze overbuurvrouw van wie de schuur is, is ook helemaal blij voor ze en hij loopt over van plezier.

Ik word helemaal blij van zijn enthousiasme, van zijn Hollandse stoofperen met knoesten, en ander goed uitziende kost. Daar onze koelkast leeg is loopt Ruud naar huis voor een tas en de portemonnee.

Terwijl ik de koelkast vul neurie ik een vrolijk liedje. De parallelle wereld is fris en fruitig volop in beweging. Yessssss!