De werking van Aloe Vera

4 dec 2022

Goeiemorgen lieve lezers,

Ik zie mezelf nog zitten. In mijn beleving een leven lang terug. In de huiskamer van een vertegenwoordiger waar we een presentatie gepresenteerd kregen over producten van de Aloë Vera plant van het merk Forever.

Ik wist wel al iets van de heilzame werking van de (hitte) plant. Niet via meneertje Google en internet (dat hadden we nog niet) maar via interessante artikelen in tijdschriften, readers diggers, en de gezondheids- encyclopedie. En oh ja, uit het kleine rode boekje over ziektebeelden plantkunde en genezing. Ik zie het nog voor me, een rode kaft met in goud gedrukte letters erin gekerfd.

Maar toen we via een film een overtuigend aloë plant believer een kop kokend water over zijn been zagen gieten, gelijk daarna afblussend met pure Aloë Vera gel (First) was ook ik flabber gasted!

Met kleine kinderen om me heen moest ik dat spulletje in huis hebben, sowieso!

Meerdere gebeurtenissen van de afgelopen week, doen me terugdenken aan toen.

Ten eerste een bijeenkomst woensdagavond, tijdens een heel gezellige avond en lezing over stress-hormonen en voeding, waar een aantal producten van (merk Forever) Aloë Vera die hier mooi op aansluiten voorbij kwamen. Sinds mijn kennismaking zijn er overigens enorm veel producten bijgekomen.

De tweede gebeurtenis was vandaag. Ons kleinkind klaagde over oorpijn. Ik liep meteen naar mijn kast, haalde de first tevoorschijn, en druppelde met een pipet een paar druppels in haar pijnlijke oor. Even in laten trekken, propje tissue erin en de pijn zakte direct. Daarna ieder uur een paar druppeltjes en de pijn verzacht.

Daarna brandde ze ook nog met koekjes bakken haar pols die net een randje raakte van het bloedhete rooster. Snel een tissue nat gesprayd met first (die al voor mijn neus stond;) en een poosje op de pijnlijke plek gehouden. De pijn verzachtte direct en dikke kans dat er geen blaar verschijnt.

Ook de ‘lips’ zit altijd in mijn handtas. Formaat lippenstift maar dan met een heerlijk zachte substantie voor allerlei doeleinden. Ik gebruik het tegen schrale lippen, insectenbeten (laatst op de Dominicaanse weer heel veel baat bij gehad met de muscito’s) kleine wondjes, en als ik geen first bij me heb op kleine brandwondjes.
Met Ruud had ik het er nog over: dat deze basis middelen van het merk Forever (wat veruit het beste merk is qua aloë vera producten) onderbelicht blijven bij presentaties met de vele producten van tegenwoordig.

En omdat het voor mij de 2 absolute toppers zijn die in ieders gezondheidskastje te vinden zouden moeten zijn schrijf ik nu deze post.
Wil je er meer over weten? Stuur me gerust een berichtje.

Een mooie zondag vandaag.