Eerlijke Taakverdeling

23 juni 2023

Bij ons zijn de taken die gedaan moeten worden redelijk verdeeld. Na 30 jaar samen heeft zich dat als vanzelf ‘gesetteld’. Ruud is nogal precies en geordend en zuinig op zijn spulletjes. Dus onderhoud en schoonmaken is hem niet vreemd. De tuin ziet er altijd uit als een oase, wat ikzelf en ieder die door de poort ons paradijsje binnenkomt beaamt. Alle credits voor Ruud! De bloembakken zijn voor mij (ik wil ook best in de tuin werken maar er kan er maar eentje de kapitein zijn;) en sinds vorig jaar zaai en oogst ik ook in en uit mijn groentebak. Zo leuk ook om te doen.

Ook deze reis met de camper houdt taakverdeling in. Zo zorg ik voor het ontbijt-lunch en avondeten en het schoonhouden van het interieur van de camper, en Ruud zorgt voor het lozen en lossen van water en ons toiletje. En van de ramen wassen, en van de camper wassen en de hele technische geitebrei.

Als we op een dag een camping afrijden moeten er nog 2 zaken afgehandeld; 1. Water bijvullen en 2. Het toilet legen.

‘Zal ik dat laatste eens doen Ruud?’ Ik zet binnen het toilet recht, open buiten de klep en trek de cassette eruit. In een grote trechtervormige afvoer kan ik hem legen en heel wijs van mezelf leg ik eerst de schroefdop van de cassette op de grond. Zou echt wat voor mij zijn namelijk die erin te laten vallen.
De dop zit er al weer op als mijn oog op het kraantje boven de trechter valt. Oh handig, ik doe er alvast wat schoon water in. Ik schroef de dop weer los, hou hem in mijn hand waar ik ook mee op de knop van de kraan druk en…. de dop glijdt uit mijn hand de trechter door en is weg…..

Met het schaamterood op mijn kaken vertel ik Ruud wat er aan de hand is. Hoofdschuddend kijkt hij me aan en reageert; ‘Nou ja, dan is die weg. Je deed het vast niet expres..’

Oh Gossie… zou hij echt denken wat hij zegt? Ik kan echt nog heeeeeeel veel leren van Ruuds geduld en reageren…

Ik loop naar de camping baas en verontschuldig me voor mijn domheid. Dat hij het in ieder geval weet en hoop dat het geen kwaad kan, een verstopping ofzo..

Maar hij wuift mijn verontschuldiging weg en gebaart me dat hij er zo aankomt met de auto.

Terwijl Ruud al bezig is de cassette af te dichten met breed tape, komt de baas eraan. Uit de auto haalt hij een tang om het rooster iets verderop te openen en ja hoor daar ligt de dop!!

Met een lange knijptang pakt hij de dop en maakt hem schoon onder de kraan om hem met een smile aan mij te geven.

Gossie mijne zeg, wat een held is deze man!