Gedoe en geschipper

We spraken er gisteren nog uitgebreid over met elkaar. Dat het soms best een gedoe is. Als kinderen van gescheiden ouders. En ook voor de ouders. En dan kunnen wij nog spreken over een ‘perfecte’ scheiding waar geen spanning heerst en de ouders prima door 1 deur kunnen.

Ik weet nog hoe ze klein waren en hun vader ze bij me ophaalde voor het weekend ik me altijd moest vermannen. Hoe ik zodra ik de kinderen had uitgezwaaid de stofzuiger pakte en met een waas voor mijn ogen als een gek het huis doorging.

En ook nu ze ouder zijn en allang de deur uit; het betekent altijd delen. De tijd splitsen in twee helften. En dat betekent steevast gedoe. Voor de ouders betekent het genoegen nemen met de helft van de tijd die je doorbrengt met je kinderen. Want de andere helft is voor de andere ouder. Niet alleen als ze klein zijn, maar ook als ze volwassen zijn.

Voor de kinderen betekent het ook schipperen. In hun toch al zo drukke sociale leven iedere ouder de aandacht te geven die zij verdienen.

Ik ben me daar  heel erg van bewust. Omdat ik geen moeder wil zijn die claimt, beslag legt, verstikt of verplicht zet ik mezelf regelmatig opzij. Zoals ik vroeger ook vaak deed.

Ja natuurlijk heb ik stille gedachten. Over missen en delen, grenzend aan stil verlangen. Er is altijd diep in mij een stil verlangen. Naar heelheid en harmonie, naar eenheid en voor mij alleen. Ik neem me daarom voor  om in een volgend leven samen met mijn lief kinderen te krijgen. Dat lijkt me fantastisch.

Zolang ik echter dit leven nog leef geef ik mijn kinderen de ruimte, en bel en app ik als ik hun stem wil horen en behoefte aan ze heb.

Of plan ik een dag. Zoals gisteren. Met Ruud en mijn drie kinderen een dagje naar Den Bosch. Zoals we vroeger de helft vd tijd met zijn vijven waren.

Wat GENIET ik dan intens van hun gekke streken en grapjes als broer en zussen onderling. Van het samenzijn. En van onze heerlijke en mooie gesprekken. Over vroeger, over relaties, over carrière maken of kiezen voor geluk. Over kinderen en ouderschap. En over nog zoveel meer...

Wat was het een HEERLIJKE dag....❤️