Geluk is een besluit

Ik wilde nooit meer de tranen huilen die ik de afgelopen jaren heb gehuild. Nooit meer het verdriet voelen, en nooit meer de afwijzing die ik toen voelde. Zo diep, zo intens. IK WILDE DIT NIET MEER.

Die laatste woorden werden mijn redding. Het werd een krachtig besluit. Een omslag om het leven weer te omarmen. Een nieuwe weg in te slaan en mezelf een nieuw doel te stellen en me daar op te focussen in plaats van op pijn en verdriet... 

Een nieuw syndroom na ‘het lege nest’…?

Met het verstrijken der jaren, had er een bijna onmerkbare transformatie plaatsgevonden. Met verbazing kon ik naar ze kijken, naar ze luisteren. Ik heb behoorlijk last gehad van het lege nestsyndroom toen mijn jongste dochter (ze was net 19) het huis uitging. Toch hadden mijn kinderen mij alle drie nog nodig, dat merkte en voelde  ik aan alles. Een kopje koffie drinken, een belletje met een vraag, een wandeling door het duin, intense gesprekken, nog een nachtje thuis slapen. Thuis was nog thuis en ik was nog de belangrijkste factor. Ze waren nog jong en jeugdig en vonden de raad en mening van hun moeder nog essentieel belangrijk in bepaalde beslissingen.

Hoe en wanneer?

Wanneer waren ze volwassen geworden? Waar? Had ik iets gemist? Hoe was ik in deze fase terechtgekomen, in dit volgende ‘syndroom’ waar geen naam voor is en waar ik niemand over hoorde?


gedoe en geschipperjpg
 

Het niet meer nodig zijn, je kinderen hun drukke leven leidend zonder de behoefte te voelen de onmisbare rots erbij te betrekken die ik vroeger voor ze was? Als ik geen initiatieven nam contact te leggen, om gezellig samenzijn te organiseren, dan duurde de stilte wel heel erg lang…..
 
Ze hadden en hebben het druk, ook voor hen vliegt de tijd. Ze leven van weekend naar weekend, waar de hele wereld beslag op ze legt en ze het gevoel hebben overal aan mee te moeten/willen doen. Ik begreep en begrijp dat nog steeds als geen ander!

Niet goed in afscheid...

Maar naast dat begrip was er ook verdriet om het opnieuw afscheid nemen van een fase. Ik ben gewoon niet zo goed in afscheid nemen…. 

Pijn in het leven, hoe ga je daar mee om?

Pijnlijke momenten zullen altijd blijven komen en gaan en hoe iemand daarmee omgaat ja, dat maakt het grote verschil. En hoe je die verschillen maakt dat kan je leren. Ik volgde lessen in NLP, gaf me op voor een drie-daags seminar en werkte hard aan mijzelf. Ik kreeg nieuwe inzichten en allerlei tools aangereikt om pijn en verdriet om te zetten.

Geen slachtoffer te blijven van en in een situatie. Vanuit zelfreflectie en begrip en met liefde.
 
Het is ons brein welke we kunnen trainen anders om te gaan met stresssituaties, met pijn en met verdriet. En dat dit essentieel is voor om gezond te blijven en weer te worden hoef ik waarschijnlijk niemand te vertellen.....

Kracht en energie Aangepastjpg

Dagen vol plezier en Eigen-Wijsheid 

Herken jij iets van het bovenstaande of heb je iets soortgelijks meegemaakt? En heb jij ook het punt bereikt van DIT WIL IK NIET MEER? 
 
Dan is dit het moment je aan te melden voor een inspiratie- dag of -dagen Eigenwijsheid. 
Je eigen wijsheid ontdekken, en tools in te zetten en te gebruiken om gelukkiger, vitaler en gezonder te worden. 

Wil je weten hoe? En meer weten over de inspiratiedagen Eigen-Wijsheid? 
Lees er alles over op: www.manon-schrijft.be 

nb. Voor de inspiratieweek in mei 2019 zijn nog maar 2 plaatsen beschikbaar.