Gezond de winter door

5 dec 2022

Gezond de winter door.

Langzaam krijgt het licht vat op de contouren van de bomen in de tuin, en verliezen de flakkerende kaarsjes die ik had aangestoken hun felheid. De dageraad gloort.

Ik was al vroeg wakker. Mijn hoofd zit vol en voelt pijnlijk aan. Na mijn inwendige mens met natuurlijke gezondheidsmiddeltjes te hebben verwend (vitamine c, een flinke slok Aloe Vera drank, verse kruiden thee met gember, en stoombadje met kamille) zit ik onder een dekentje te genieten van willekeurige healing muziek. Ik voel hoe mijn stevige hoofdpijn zakt naar aanvaardbaar en neem me voor vandaag extra goed voor mezelf te zorgen.

Een ontspannen wandeling in het bos voor de buiten vitamientjes, en naar de gezondheidswinkel voor citroenen en gember en rauwe honing om een natuurlijke ontstekingsremmer van te maken, een heleboel vitamine C slikken, en verder alleen maar lief zijn voor mezelf, zijn mijn plannen voor vandaag. En oh ja een afspraak maken bij de tandarts mag ik niet vergeten, het is alweer een jaar geleden dat ik er voor het laatst was.

Wist je dat de inname van vitamine C bij verkoudheid en griep ontzettend ondersteund en je veel sneller door de malaise heen helpt? Ik neem ieder uur 1 gram vitamine C als ik me voel zoals nu, en heel vaak voorkom ik hiermee dat ik snotverkouden wordt of erger.
Lees verderop het artikel eens, wat mij laatst opnieuw bevestigde in mijn goede vitamine C ervaring. Zelfs onze kinderen die van huis uit met C vitamientjes volgestopt werden als ze niet lekker waren hebben dit foefje overgenomen en zweren erbij.

En het recept van dat gezondheidsdrankje

Een schone glazen (jam) pot
3 Biologische citroenen
Flink stuk gember
Rauwe honing
Boen de citroenen en gember (bij niet biologisch verwijder je de schil)
Snijdt de citroenen en gember in dunne plakjes
Verdeel dakpansgewijs in de glazen pot
Vul daarna de pot met honing tot alles onder staat.
Schudt en zet in de koelkast voor minimaal 24 uur.

Je hebt nu een natuurlijke antibiotica.

Neem bij een pijnlijke keel, verkoudheid of griep, een paar keer per dag een theelepeltje, gorgel en slik door.

Heb je ook tips om op een natuurlijk manier onze systemen te ondersteunen? Deel ze met me om gezond de winter door te komen, wel zo fijn.

En de link van het artikel over vitamine C;
https://leefbewust.nu/vitamine-c-ziekten/

Met natuurlijk alle liefs van Manon.