Hoe kom je uit de angst

1 sept 2022

Ik open mijn mail. In 2 dagen tijd wordt mij voor de 5e keer om advies gevraagd wegens borstkanker.

Het valt echt op. Dat het meer vrouwen zijn dan voorheen en dat ze veel jonger zijn dan voorheen.

Waar ik gemiddeld 2x per maand een vraag kreeg, krijg ik er sinds een jaar gemiddeld 3 per week. En nu dus 5 in 2 dagen. Opvallend groeiend aantal vind je niet?

En voor men over me heen valt leg ik graag iets uit over advies. Ik geef nooit advies. Nou ja eigenlijk geef ik er maar eentje: KOM UIT DE ANGST.

Angst vertroebelt. Angst legt een deken over je intuïtie en gezond verstand. Zolang je in angst zit vind je nooit je eigen weg. De weg die bij jou past. De weg die goed voelt voor jou.

Hoe je uit die angst komt?
Ga aan tafel zitten met een schrift en je fijnste pen. Zet een pot kruidenthee en steek een (geur) kaars aan. Haal een paar keer diep adem en sta stil bij de stemmen in je hoofd. Van wie zijn die stemmen?

Hoor je die van je moeder, je dochter, je man? Wat zeggen ze? En wat zegt jouw stem?
Streep de stemmen van de ander weg en ga in gesprek met …. JEZELF.
Schrijf op en uit. Vraag en antwoord. Stel vragen bij die antwoorden. Waarom? Wat? Wie? Net zolang tot je een goed gesprek hebt gevoerd met jezelf.

2 jaar geleden zette ik een online dag in elkaar om je mind te detoxen. Een aanrader als je vanuit vertrouwen wilt gaan leven en de angst kan tackelen. Een aanrader als je bij jezelf uit wilt komen.
Meer weten?

Ga naar: https://www.manon-schrijft.be/blog/inspiratie-online-dag

Heb een mooie dag,
Manon