Immuniteit en Kanker

Ons immuunsysteem en Glutathion

Waarschijnlijk raken steeds meer mensen er van doordrongen: een goed immuunsysteem herkent kankercellen en zal ze als zodanig elimineren en afvoeren.
Ik heb dan ook altijd ‘geweten’ dat bij mij en mijn door kanker getroffen familieleden een ‘tekort van iets in 1 van onze lichaamssystemen’ 1 van de oorzaken zou kunnen zijn.   

Immuunsysteem ondersteunen

Toen het ook mij overkwam wist ik dan ook dat ik iets moest doen om mijn immuunsysteem te ondersteunen, en niet te gaan verzwakken met de voorgeschreven chemotherapie. En ik ben ervan overtuigd dat dit mijn ‘redding’ is geweest. Interessant is dat men mij wel vraagt: "Ben jij nooit bang dat als het terugkomt je spijt krijgt dat je toch niet voor chemo koos?" 
Voor mij is dat best een opmerkelijke vraag. Ik heb namelijk nog nooit iemand horen vragen aan vrouwen die na chemo de kanker terugkregen; Heb je geen spijt dat je chemo hebt genomen in plaats van je immuunsysteem te versterken met natuurlijke middelen? 

Glutathion en kanker

In de zoektocht naar immuniteit kwam ik een interessant artikel tegen. Over Glutathion. Ik slik dit alweer een aantal jaren als supplement op aanraden van een wetenschapper. Daar ik ervan overtuigd ben dat goede voeding de beste manier is om alles wat het lichaam zelf kan aanmaken ook kán aanmaken, ben ik er opnieuw weer ingedoken. En kwam ik tot mijn vreugde op een site terecht welke in mijn beleving goede informatie geeft.

Glutathion schijnt 1 van de meest belangrijke bouwstoffen te zijn van het immuunsysteem, en is een natuurlijk eiwit. Het speelt een cruciale rol in het neutraliseren van vrije radicalen en afvoeren van giftige stoffen. Het speelt ook een rol bij de opname van vitamines. Bij een lage glutathion waarde zullen vitamines niet goed worden opgenomen.

50% mist een gen

50% van de mensen mist volgens wetenschappelijke onderzoeken een gen (GSTM1) welke te maken heeft met de aanmaak van glutathion. En rond de 75% van alle kankerpatiënten mist dit gen!
En als daarbij ook nog sprake is van slechte leefomstandigheden zoals voeding en milieu, dan begrijpt een ieder hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn.

Het lichaam maakt zelf glutathion aan, mits het de juiste 3 bouwstoffen tot zijn beschikking heeft; Glycine, Glutamine en Cysteïne. Westerse voeding bevat over het algemeen genoeg van de eerste 2, echter Cysteïne niet. Inname van extra cysteïne is geen oplossing daar deze stof giftig is. Wel een goede oplossing is de inname van Cystine, waaruit het lichaam zelf zonder problemen op celniveau Cysteïne kan aanmaken.  

Cystine

Cystine komt o.a. voor in rauw eten van grote hoeveelheden fruit, groenten, vlees, en eiwit van eieren.
Ook knoflook, Mariadistel, olijfolie stimuleren de aanmaak, en de co-factoren selenium, het lichaamshormoon melatonine, vitamine D, magnesium en zink.
En tot slotte is Wei een zeer goede bron. 

Van Wei tot ImmunoPro 

Wei, een product van rauwe koemelk

Rauwe koemelk bestaat gemiddeld (afhankelijk van het voer, koe op stal of in de wei, gezondheid van de koe) voor 87% uit water, 4,4% vet, 3,4% eiwitten, 4,6% melksuikers (lactose) en 0,7% uit enzymen-vitamines-mineralen en andere stoffen.
De eiwitten bestaan voor 75-80% uit caseïne 
en voor 20-25% uit wei. Wei bestaat uit diverse eiwitten welke een belangrijke rol spelen in het afweersysteem van het lichaam, doordat ze de aanmaak van glutathion verhogen.
Wei is daarbij een zgn. snel-eiwit dat gemakkelijk de maag passeert doch lang in de darmen blijft waardoor de opname van gezonde stoffen goed kan plaatsvinden.

Wei wordt verkregen door in melk de caseïne van de wei te scheiden. Dit wordt op verschillende manieren gedaan en veelal verliest de wei door de processen veel van zijn bio-activiteit. Om wei-poeder te verkrijgen zijn er ook weer meerdere methodes waarbij de gebruikte temperatuur bij het voorbereidingsproces grote invloed heeft op de eigenschappen van de eiwitten.  

Belangrijk is dus je te informeren over het proces waarop Wei-poeder wordt verkregen als je dit wilt gaan gebruiken.

De methode om ImmunoPro te bereiden.

Hier wordt ecologische, biologische koemelk gebruikt van Duitse koeien die gegarandeerd het hele jaar door gras eten, gezond en 100% hormoonvrij zijn. Deze melk wordt slechts 15 seconden gepasteuriseerd bij 72 ºC en meteen afgekoeld. Vegetarisch stremsel wordt gebruikt voor de scheiding en daarna wordt de wei vloeistof bij lage temperatuur licht gefilterd en vindt droging bij lage temperatuur plaats. Verder gebeurt er niets en er wordt ook niets toegevoegd en er wordt een product verkregen wat men "Native" weiproteïne concentraat (WPC) noemt met ca. 80% proteïne en nog wat natuurlijk vet, waaronder omega-3 vetzuren en weinig lactose (melksuikers). Deze manier van productie, die regelmatig gecontroleerd wordt, geeft de hoogste waarden aan bioactieve stoffen.

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Wil je de op juiste manier verkregen wei-proteïne -poeder ImmunoPro bestellen? Klik hier   Bron: http://vitamor.com/immunopro/ 

Lees hier nog veel meer interessante informatie die ik tegenkwam in mijn zoektocht hoe je jezelf kunt ondersteunen in genezen en het voorkomen van kanker.