Kanker en ongebonden ijzer en koperinname

29 juni 2022

Altijd ben ik op zoek naar oorzaken van klachten en ziekten, en voor de hand liggende oplossingen die eenvoudig uit te voeren zijn. En dat kan echt zo simpel en betaalbaar zijn. Logisch nadenken, een open mind, en verder kijken dan je neus lang is (oftewel je buiten de paden van de gevestigde en betaalde wetenschap begeven).

Omdat kanker mijzelf overkwam en ik meerdere dierbaren eraan verloren ben en het veel te vaak voorkomt, heeft deze ziekte altijd mijn aandacht.

Waardoor ik met heel veel interesse opnieuw de theorie aanhoorde van Linda Woudstra toen we haar opzochten in Frankrijk. Zojuist heb ik het door haar geschreven artikel er weer eens heb bijgehaald en aandachtig gelezen.

De materie is niet echt eenvoudig. Wel bloed interessant.

Lichaamsprocessen zijn nooit eenvoudig. Het hangt van allerlei factoren af of een proces als een geoliede machine goed loopt.

Geolied inderdaad.

Ons lichaam heeft goede vetten nodig om belangrijke in vet oplosbare vitamines op te nemen, we hebben zink nodig als transport middel, koper om ijzer te kunnen binden en koper heeft daarvoor weer voldoende zink en vitamines nodig (even in Jip en Janneke uitgelegd;).

Zorg dus altijd voor balans en nog beter; check waar jouw tekorten liggen.

Hoe kan je je koper op een eenvoudige manier aanvullen? Door een koperen kan aan te schaffen. Je laat (koud) water een paar uur staan in de koperen kan, (je zorgt daarnaast natuurlijk voor voldoende zink, gezonde vetten, voor een gevarieerde en verse voedsel inname (vitamines)), drinkt je water met koper en je helpt het ‘ijzer bindingsproces’.

Hoe eenvoudig kan het zijn?
Lees het volgende artikel van Linda, en doe er je voordeel mee.

Een mooie dag,
Manon