Mooie inzichten

29 juni 2022

Wat hebben de afgelopen 2 jaar ons toch ontzettend veel mooie inzichten gebracht.

Het vele donker waar ik geen vermoeden van had (of toch wel in een hoekje van mijn onderbewuste?) wat aan het licht komt door de erop gerichte schijnwerpers, com plot ten die toch waar blijken te zijn, een groot deel van mijn medemens die zich er steeds bewuster van wordt. Ik word er blij van. Echt blij.

Nee niet blij over de inhoud maar wel dat het zichtbaar wordt. Het was er namelijk altijd al en dit is zo’n overgangsfase die geschiedenis schrijft. Yes! Het komt naar buiten! Kom maar op met de shit!

En waar ik al eerder schreef over volgers en leiders dat dat prima is zolang iedereen maar leiderschap over zichzelf neemt, krijgt voor ons een steeds vaster omlijnde vorm. Ik geef mijn stem niet meer aan een ander, ik beslis voortaan zelf wat ik doe. En jeetje mina zeg alleen al dit voornemen en me erin verdiepen voelt zo bevrijdend en krachtig!

Heel eerlijk? Ik snapte er de eerste keer dat ik erover hoorde geen ene sikkepit van. Waar hadden ze het over? Weer zo’n Ko (M) plot ding? En wat een ingewikkelde materie, mijn brein haakte meteen af.

Maar toch was het zaadje geplant blijkt nu. En eindelijk begin ik het te snappen.

Afgelopen maandag zijn we bij een lezing geweest die over dit onderwerp gaat. Georganiseerd door een ervaringsdeskundige. Zo mooi hoe dingen op je pad verschijnen als je er voor open staat.

Waar ik het over heb? Bekijk hier het interview. Dit interview maakte namelijk dat ik het eindelijk snap.

Ps; Alleen voor diegene met een open mind en die leiderschap nemen over eigen handelen, denken en doen.

Met liefs van Manon.