Strijden? Of samenwerken?

Nederland staat op

Heel Nederland staat op, vanwege de strijd tegen kanker. STRIJD en VECHTEN. De belangrijkste trefwoorden bij de behandeling tegen kanker. Om te kunnen strijden en vechten heb je strijdlust nodig. Om de oorlog tegen kanker te winnen.  

Het Pasteuriaans denken

En die ‘strijdlust’ is precies het perspectief van waaruit kanker en ziekte in het algemeen benaderd wordt. De benadering van het Pasteuriaanse denken. Naar de theorieën van Louis Pasteur, die beweerde dat ziekteverwekkers ons van buitenaf aanvallen en het dus van belang is dat wij hen doden voor zij ons doden.

De tegenhanger van Pasteur

De Franse bioloog Antoine Béchamp was de grote tegenhanger van Pasteur. Hij ontdekte een belangrijk principe van de natuur door onderzoek te doen naar het gedrag van ziekteverwekkers als ze werden bestreden op de pasteuriaanse en huidige behandelmanier.

Hoe feller de strijd, hoe feller de reactie van de micro organismes

Hij ontdekte onder de microscoop dat micro-organismes als bacteriën, schimmels, parasieten en virussen het vermogen tot biologische mutatie hebben ofwel het veranderen van vorm. Als gevolg van de aanvallen die op hen werden uitgeoefend veranderde een schimmel bijvoorbeeld in een parasiet, een bacterie in een virus, enzovoorts. Ook gingen ze samenwerken; hoe feller de aanval van buitenaf, hoe feller de reactie van deze micro organismes.

Verbeter je interne milieu en je micro organismen werken mee

Hij ontdekte ook dat als hij ophield met de micro-organismes te bevechten en in plaats daarvan wat hij noemde het ‘interne milieu’ verbeterde door te werken aan de omgeving van de cellen, deze zogenaamde ziekteverwekkers niet verdwenen maar juist meehielpen de cellen te repareren. Hij concentreerde zich niet op de ziekte maar op genezing en de zogenaamde ziekteverwekkers deden hetzelfde.

P1080580JPG

Micro organismen horen bij ons bestaan

Ziekteverwekkers, micro organismes horen bij het leven. Zij zijn de oervormen van het leven en vervullen een zeer complexe functie. We zijn opgebouwd uit bacteriën, schimmels, virussen, parasieten en andere micro-organismes en ze vormen onderdeel van ons systeem.

De intelligentie van het leven

Er zijn talloze voorbeelden te vinden van de intelligentie van het leven in en buiten onszelf, die het Pasteuriaanse denken weerspreken. Er zijn paddenstoelen (schimmels) die aan dode of halfdode bomen groeien. Hun taak is deze boomstammen op te ruimen. Als de natuur werkelijk roekeloos was, zouden de schimmels dan niet in hun vernielzucht het hele bos opruimen i.p.v. alleen maar de boomstam?

Natuurwetten

De natuur geeft zonder ooit iets terug te nemen; dat is een natuurwet. Alleen door aan jezelf te geven en van jezelf te houden en je te concentreren op je eigen bodem en wortels, de omgeving van je cellen, ben je in staat om werkelijk te genezen. Op lichamelijk niveau en op het niveau van je mind/brein.

Ondersteunen

En vanuit dat perspectief benader ik gezond worden en zo gezond mogelijk blijven. Door ons interne milieu zoveel mogelijk te ondersteunen.

Hoe je dit doet?

  • Lees mijn website, 
  • geef je op voor een inspiratie dag bij mij thuis in het mooie kustgebied, 
  • of ga een paar dagen met me mee naar Oostenrijk.  

Vraag me gerust om meer informatie,
Gerda Manon.

www.manon-schrijft.nl

g.m.glas@quicknet.nl