Wat is jouw relatie met geld

4 augustus 2022

Wat is jouw relatie met geld?
Het zaaien van tweespalt dendert onverminderd door. Nu lees ik weer een post die Jorn Luka en Isa Kriens in diskrediet brengt.

Omdat Ahoy in een paar uur is uitverkocht en 1 kaart gemiddeld €60,- kost en volgens een rekensom van de schrijver zij hun zakken vullen met dit bedrag.
Tja….. Het is omdat wij er die dag niet zijn anders waren wij zeker van de partij (als we tenminste kaarten hadden kunnen bemachtigen).

Isa en Jorn worden in de post weggezet als geldwolven, onzuiver, en als ze echt spiritueel waren dan hadden ze veel minder voor de kaarten gevraagd. Want als je, volgens de aanstichter hè, spiritueel bent geef je bijna gratis zodat iedereen er van kan genieten, ook de mensen die bijna niks hebben.

Eerlijk? Ik moet er hard om lachen. Om de schrijver en degenen die het hè-le-maal met hem eens zijn. Zij hebben duidelijk geen relatie met geld. Sterker nog, een anti relatie met geld.

Een van de items die ik mijn kinderen probeer mee te geven is hun relatie met geld onder de loep te nemen. Waarom ben je bijvoorbeeld tevreden met net genoeg? Prima natuurlijk zolang je het voor jezelf maar duidelijk hebt dat je dan niet alles kunt doen wat je graag zou willen. Prima natuurlijk zolang je daar zelf vrede mee hebt en niet jaloers bent op diegene die dat wel kan.

Wat is er toch mis met geld? In onze maatschappij is het (nog wel) nou eenmaal een middel om aan te kunnen schaffen wat we nodig hebben. Heel handig vind ik zelf. En des te meer je hebt des te meer kan je uitgeven aan zaken die jij belangrijk vind. Goede doelen, zelfontwikkeling, en zaken die er voor jou toe doen.

Dus nee voor mij geldt niet de spreuk dat geld stinkt. Het gaat pas stinken als de oorsprong met macht en duistere zaken te maken heeft. Daar blijf ik heel ver van weg. Maar voor de rest? Vind ik het errrug makkelijk.

Een goede vraag om over na te denken dus. Wat is jouw relatie met geld?

Heb een mooie dag,
Manon