Wat voor rol spelen onze voorouders

30 nov 2022

Ik hoor en lees de afgelopen tijd regelmatig hoeveel invloed onze voorouders (van meerdere generaties) nog kunnen uitoefenen op ons huidige gedrag.

Hoe hun oude patronen of gedragingen, door bijvoorbeeld onverwerkte trauma’s uit hun jeugd, nog doorwerken in onze karakters en levens.

Niet zo gek als je bedenkt hoe bijvoorbeeld een oorlogsverleden of de gevolgen van armoede of (vrouwen) onderdrukking eeuwenlang een grote rol speelden in de levens van onze familie tot in het verre verleden.

Een heel interessante materie.

Dus toen Frank Ruesink samen met Loes Ruesink hier over een introductie cursus kenbaar maakten hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik schreef me in en volgde gisteravond de eerste van de drie lessen.

Super interessant om te gaan leren herkennen welk gedrag nog van je voorouders is dat doorwerkt in het jouwe en stappen aangereikt krijgt dit eindelijk te stoppen. Zodat zij en wij en onze nazaten de rust krijgen en zonder ballast van verleden(s) aan een eigen toekomst kunnen werken.

Alles is energie, alles is frequentie. Van een gedachte tot de uitvoering, van zichtbaar tot onzichtbaar. Uit vorige levens als draden verbonden aan het onze en onze kinderen. Nooit geweten dat dit zo sterk kon zijn.

Stel je nou voor dat het repeterende item in mijn leven waar ik niet vanaf lijk te komen terwijl ik er zo mijn best voor doe, helemaal niet van mij is? Dat ik er op deze manier voor kan zorgen dat dit bij mij en bij mijn kinderen stopt?

Dan zeg ik natuurlijk direct een volmondig; yessssss; daar werk ik graag aan mee. En geloof me, het is echt werken waardoor er vastzittende energie gaat stromen en de verandering start. Zo gaaf!

Wat is het toch een fantastische tijd als het gaat om bewustzijn en nieuwe inzichten en mogelijkheden. Daar geniet ik intens van!

Met liefs van Manon.