Aloë Vera

Wat heeft Aloë Vera te maken met de meneer die meer wilde dan alleen een massage? Tja...

De meneer met de hypnotiserende stem

De telefoon ging. Nog de ouderwetse vaste telefoon, zolang is het al geleden. Ik liep er naar toe, nam hem op en noemde de naam van mijn praktijk. Een diepe mannenstem vroeg of hij sprak met de hoofd-masseuse van de massagepraktijk. “Ja meneer daar spreekt u mee,” antwoordde ik.
Met een donkere vibrerende stem ging hij verder. En ondanks dat ik aan alles voelde dat deze menner niet een normale massage bij mij wilde afspreken kon ik gewoon niet ophangen. Ik werd gehypnotiseerd door zijn stem en was tegelijkertijd ongelooflijk nieuwsgierig naar wat hij wél wilde…..

Massagetherapeute

Het is al weer heel wat jaren geleden dat ik mijn massagepraktijk aan huis had. Na jarenlang als analiste op de bloedbank te hebben gewerkt was ik toe aan iets anders. Mijn sportmassage diploma had ik al een tijdje en ik schoolde me bij met voetreflexmassage A-B en C, haalde mijn diploma Oosterse- filosofie- en- massage en ook bindweefsel massage leek me heel nuttig. En met die vier massage diploma`s aan de wand opende ik trots mijn heuse eigen praktijk; Professional Care.

Het liep vanaf het begin als een trein. Ik ontwierp met al die verschillende diploma`s mijn heel eigen lichaamsmassage waarmee ik ieder die op mijn bank lag volledig ontspannen en pijnvrij kreeg. Ondertussen wierp ik me tevens op als coach want anderhalf uur bij mij op de bank liet de mensen heel veel vertellen over trauma`s en andere items.

Massageolie met Aloë Vera

Ik werkte destijds voornamelijk met massage oliën en producten met Aloë Vera. Het internet was nog maar net in opmars en ik kreeg dan ook nog ouderwets producttraining via een dia presentatie van ene Geert bij hem thuis. In de huiskamer met andere collega-profs en een dia presentatie. En zo leerde ik de achtergrond kennen van de heilzame Aloë Vera plant die bij zovele huid en andere klachten kan worden ingezet met ongekende resultaten.

Verbranding en Aloë Vera

Nooit vergeet ik het filmpje welke we een keer te zien kregen van een heerschap die moedwillig een kop kokend water over zijn been uitschonk om direct daarna te blussen met de pure aloë uit de fles met de naam; First. Hij wilde dolgraag aan tonen hoe heilzaam dit middeltje werkte bij verbrandingen en dat iedere mama en grootmama dit middeltje in huis moest hebben.

Ik denk dat het bij mij met dat filmpje echt begon. In ieder geval werd ik daar enorm door getriggerd. Ik kocht zo`n fles met first en met opgroeiende kinderen kwam ik er al heel snel achter dat de man gelijk had: Dit spul mag echt bij niemand ontbreken in zijn medicijnkast, een wondermiddel!

Puber met puistjes

Het stond boven in de badkamer en op een gegeven moment zetten we het echt overal voor in. Als we ongemerkt toch te lang in de zon hadden gezeten, en bij opgelopen huis tuin en keuken verbrandingen, als ontsmetting en pijnstillend middel bij valpartijen en open knieën. En toen mijn oudste in de pubertijd last van puistjes kreeg lag ze iedere avond met tissues gedrenkt in de first op haar gezicht als ik haar een kus kwam geven bij het naar bed gaan.

En ja het hielp, hoe fijn voor een onzekere puber!
 

Lips

Wat nog zo`n wondermiddel is en ik altijd bij me heb is LIPS. Een balsem voor je lippen en als je die eenmaal hebt gebruikt wil je echt nooit meer een ander. En niet alleen voor je lippen is het een weldaad; ik gebruik het altijd direct als ik geprikt ben door een mug of ander insect en je voelt de jeuk verdwijnen en de pijn verzachten. Een keertje stonden Ruud en ik met de fiets op het pontje om over te steken toen er een wielrenner gehaast aan kwam rijden om nog snel mee te kunnen. Op het moment dat hij de pont op fietste vloog er tussen zijn helm een wesp en voordat hij hem af had kunnen doen was het leed al geschied; de wesp had hem lelijk gestoken. Maar ik had mijn stickie al tevoorschijn gehaald en schoot hem snel te hulp. Voor hij het wist kwam ik al aanzetten en hij liet me gewillig de beet insmeren. De pijn zakte direct en het middeltje behoedde hem voor een zwelling. Ik denk dat deze man nog wel eens aan me denkt het nog steeds jammer vind niet te weten wat voor wondermiddeltje ik daar in handen had.

Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan met een aantal middelen die ik nog steeds gebruik maar dat beschrijf ik een andere keer. Ik denk namelijk dat je nu ook wel wil weten hoe het nou eigenlijk afliep met die meneer aan de telefoon die niet een normale massage wilde. Maar voordat ik de link van dat verhaal plaats eerst voor diegene die toch wat meer wil weten over de Aloë Vera hier nog wat informatie over de zeer geneeskrachtige plant.

Over de plant en de voordelen
Aloe Vera Manon-Schrijftjpg

In welk land de Aloë Vera plant zijn oorsprong kent is niet bekend. Via ontdekkingsreizigers in een ver verleden werd de plant verspreid naar zowel het zuidelijke Middellandse Zeegebied, Zuid -Amerika en Afrika, en Azië en India. De Aloë Vera plant kent maar liefst zo`n 320 soorten. Maar alleen de Aloë Barbadensis heeft een genezende werking. Deze barbadensis wordt ook wel de " hitte plant" genoemd. Niet alleen omdat hij bekend staat ingezet te worden bij brandwonden maar omdat hij groeit in een zeer warm klimaat en maanden lang zonder regen kan.
De plant
De plant behoort niet tot de cactussen maar tot Affodil planten en de puntvormige dikke bladeren vol met sap kunnen wel tot 50 cm lang worden. Hij bloeit in het bloeiseizoen met gele en rode trossen.

Het sap uit de bladeren kan zowel in als uitwendig worden gebruikt en in gebieden waar hij groeit wordt er door de bewoners vaak een blad afgesneden om voor vele acute medische akkefietjes te gebruiken.
De plant bezit vele vitaminen (A, C, E, B3, B6, B11 en B12) en mineralen (calcium, zink, ijzer, kalium, magnesium, natrium, koper, fosfor, strontium, tin, en kobalt), enzymen en iets van 20 aminozuren.

Je kan je dus voorstellen dat het vele voordelen biedt:
- Het verbetert je immuunsysteem
- Verbetert je stofwisseling> meer energie> betere verbranding> gewichtsregulatie
- Het ontgift
- Betere maag en darmwerking en ondersteunt de nieren.
- Anti bacteriële en anti schimmel werking
- Vermindering van allergieën
- Houdt de gewrichten soepeler
- Vermindert huidproblemen

De twee middelen die je echt moet proberen

Ik kan me voorstellen dat je na het lezen en mijn enthousiasme over een paar producten wat meer wil weten of het misschien ook wel wil proberen. Ik raad je dan echt aan te beginnen met die 2 producten die ik zojuist beschreef. De Aloë First, en de Aloë Lips. Probeer het en ervaar zelf. Wat ik ook nog graag wil meegeven is het volgende. Vele verzorgingslijnen en producten pretenderen dat ze Aloë Vera bevatten. Maar besef dat dit vaak een heel klein percentage van het product is. En je begrijpt waarschijnlijk wel dat de werkzaamheid valt of staat met het percentage en ook de manier waarop dit wordt gewonnen. Als je het dus gaat gebruiken of kopen raad ik je aan de producten van het merk Forever- living aan te schaffen zoals ook ik nog steeds doe. Zij zijn de grootste teler en fabrikant ter wereld en oogsten binnen een paar uur met de hand voor de beste kwaliteit waar je van alles over kunt lezen op hun site. Kijk en oordeel zelf.

De meneer die beslist geen echte heer was

En lees dan hier het verhaal over de meneer die iets anders wilde dan een massage:)

Met een gezonde groet, 
Gerda Manon

Ga hier rechtstreeks naar de fles First
Ga hier rechtstreeks naar de onmisbare lips 
Ga hier rechtstreeks naar de deodorant
Ga hier naar de combi douche gel en bodylotion
Ga hier naar de heerlijk fris naar appeltjes geurende douche gel
Ga hier naar de bij de douche gel aansluitende bodylotion
Ga hier naar de tube aloë vera gel
Ga hier naar de shampoo
Ga hier naar de haar conditioner
Ga hier naar de beste en lekkerste tandpasta zonder fluoride
Ga hier rechtstreeks naar alle producten

Aloe Vera Manon-Schrijftjpg