De ster van Bethlehem 21 dec 2020

de ster van bethlehem manon schrijftJPG

Hij schijnt feller dan hij in 800 jaar heeft geschenen. De kerstster of de ster van Bethlehem. Via allerlei kanalen kregen we informatie binnen over dit zeldzame fenomeen. Op de 21e december van dit bizarre jaar is het tijd voor een nieuw tijdperk; De tijd voor Aquarius. De planeten Saturnus en Jupiter komen zo dicht bij elkaar dat het, zoals wij vanaf de aarde kunnen zien, lijkt  alsof twee planeten samensmelten waardoor er een lichtende grote kerstster aan de hemel verschijnt. Wereldwijd werden gisteren meditaties georganiseerd, op allerlei tijden. Om 19.22 zou het licht het helderst zijn. 

Toch naar Oostenrijk

Ruud en ik zijn vorige week maandag na veel wikken en wegen toch naar ons huis in Konigsleiten vertrokken en vrijdag kwamen onze zoon met vriendin uit de UK met het vliegtuig aan. Ze mochten nog net, lucky we. In plaats van met ons hele gezin hier te zijn bivakkeren we nu met zijn viertjes. Het is zoals het is en we maken er wat moois van, daar zijn we gelukkig goed in. 

Er zijn meer huiseigenaren naar hier gekomen met (of een deel van) hun kinderen. Het dorp biedt dus toch nog wat gezelligheid qua wandelaars en genietende kinderen op hun sleetjes. 

Dus genieten we van de sneeuw en de rust en het met elkaar zijn. We gebruiken onze inventiviteit om toch wat te kunnen skiën want ja alle liften staan stil. De pistes zijn perfect geprepareerd dus met de auto rijden we naar de hoogste plek, er gaan er twee op de ski's, en twee rijden met de auto naar waar de skiërs uitkomen. Tsja het lijkt en is omslachtig maar zo krijgen we toch iets van het skigevoel mee. 

Gisteren zijn we gaan wandelen. Een ronde langs de kleinere Stausee. De Stausee bestaat uit twee gedeeltes; de grote en de kleinere en rond de kleinere is het wandelpad geplet. Het is stil en sereen en iedere voetstap knispert. We bewonderen de ijskristallen van dichtbij, de statige gletsjer recht voor ons, en klimmen een stukje omhoog langs de half bevroren rivier waar ronde sneeuwmassa’s als kussens over de rotsen hangen. Een deel van het water zoekt een uitweg door het ijs en loopt er sijpelend langs.  

Canadees plaatje

De stilte en de rust en de sneeuwmassa oogt als een Canadees plaatje. Het lijkt zo gek uitgestorven allemaal. We kletsen erover hoe vreemd het is maar ook hoe we nu genieten van diezelfde rust. En we praten over deze dag. De 21e. De kortste dag van het jaar. Hoe we graag mee willen doen aan het visualiseren van een mooie en vrije wereld. 

We kijken naar de lucht. Het is behoorlijk bewolkt maar zien hoe de zon er wazig doorheen kijkt. Alsof hij zegt dat we hem dan wel niet goed zien maar hij er wel degelijk voor ons is. Dan besluiten we om mee te doen vanavond met de meditatie van 19 uur. Zoonlief zegt in gedachten mee te doen en ervoor te zorgen de vuurkorf brandend te houden. We bedenken een plek waar we het beste overzicht hebben en als we bij de auto aankomen valt langzaam de schemering in.

Rond de vuurkorf met glühwein  

Het is iets voor zevenen. We halen de stoelen kussens en plaids uit de auto, de vuurkorf met het hout, twee grote lantarens en de mand met de  warme glühwein in de thermoskan. De lucht is half bewolkt, de halve maan gluurt wazig door het wolkendek. We zoeken op waar het fenomeen van licht zich zou moeten openbaren maar het wolkendek verbergt het. Maar het maakt niet uit. Hier te zijn zo met zijn viertjes voelt zo geweldig, het weten dat het plaatsvind is voor ons genoeg. 

manon-schrijft-21-dec-2020 KleinJPG

Klokslag zeven luisteren we de 20 minuten durende geleide meditatie van Michael Pilarzyck. We doen onze ogen open en blijven stil zitten. Hier te zitten met elkaar, te kijken naar de lucht die zich recht boven ons in een cirkel openbreekt en de sterren die daar verschijnen. Het is een magische ervaring. Dan praten we over hoe de mooiere wereld er voor ieder van ons uitziet. We luisteren naar elkaar en besluiten al onze wensen samen te voegen tot een. Het voelt zo goed. 

We blijven zitten tot 20 uur onder het genot van de glühwein het vuur en elkaar.  21 december 2020. Een nieuwe magische herinnering is neergezet. 

En kom maar op nieuw Aquarius tijdperk. Wij gaan voor een vrije en betere wereld. We zijn er meer dan klaar voor.

Met liefs van Manon.

manon-schrijft KleinPNG