En dan wordt je vlucht echt geannuleerd

27 juni 2022

De laatste dag van de acht- daagse vakantie in Lissabon is aangebroken. Gewekt door de zon bij het krieken van de dag. De lucht is blauw, het uitzicht fenomenaal vanaf verdieping acht over de stad Lissabon. Ik pak mijn telefoon om ons voor de terugvlucht van morgenochtend in te checken. Dan is dat maar alvast gedaan. Ik open mijn mail om mijn boeking erbij te pakken en nieuwe mails komen binnen. Alarmbellen rinkelen. En ja hoor. Waar vele vakantiegangers de aankomende zomer mee te maken gaan krijgen gebeurt ons nu; BELANGRIJK: JE VLUCHT IS GEANNULEERD……….

Eerlijk gezegd vliegen we maar weinig. We pakken graag de auto. Zodra we in de auto zitten is onze vakantie namelijk gestart. Dit keer echter door allerlei omstandigheden viel onze camperreis naar Portugal, met als kers op de taart een bezoek aan Ruben en Eva in Lissabon, in het water. We trakteerden onszelf daarom op een luxe vliegvakantie voor een week bij het holiday inn hotel op zo’n 10 minuten afstand van onze zoon.

Het begon allemaal al lekker op Schiphol. Maar we waren gewaarschuwd en zetten ons verstand op nul en hopten als opgejaagd vee mee in de rijen wachtenden. We signaleerden en analyseerden en dachten er het onze van.

En nu dit. En ja dan denk ik altijd aan andere mensen. Voor ons is er altijd een mouw aan te passen. Maar Je zal maar met je gezinnetje, je zal maar zus, je zal maar zo… Voor ons valt het dan allemaal nog wel mee.
Een andere vlucht is geboekt, alles is ingevuld en opgestuurd voor eventuele restitutie. Het kostte een paar uurtjes maar de vlucht staat. Pffffff.

En met alle chaos die momenteel gecreëerd wordt stappen wij de volgende keer weer lekker in de auto. Zeker weten.

Een mooie dag,
Manon