Het is goed het is oké

28 juni 2022

Nog een wandeling door de stad Lissabon, een kop koffie en taartje op een mooi terras, en nagenietend kletsen over de heerlijke week die achter ons ligt.

Ik had het best een beetje moeilijk gisteren bij het afscheid nemen van de jongelui. We hadden zo’n heerlijke zorgeloze week waarin we spraken over van alles. Hun toekomst plannen, de onze, hun visie en gedachten en die van ons. Zo mooi. Prachtige vragen stellend waar we echt over nadachten en die ons de mooiste inzichten gaven.

En bij het afscheid dus het besef dat niets meer vanzelfsprekend is wat het voorheen wel was. De chaos in de (reis-) wereld, afstand die voorheen klein leek met de mogelijkheid a la minute een vlucht te boeken.

Dit alles kwam even heel erg binnen toen we daar stonden voor het hotel met zijn lange armen stevig om me heen geslagen.

Het is goed, meer dan goed. We zijn altijd heel dicht bij elkaar, hoe groot de afstand in kilometers ook is. En dit (afscheids-) gevoel en het verdriet wat daar bij komt kijken mag er gewoon even zijn.

Het is goed, het is oké.

Een mooie dag,
Manon