Hoe het werkt

Om me heen hoor ik steeds vaker negatieve reacties over facebook. Onze privacy ligt op straat, het is veel commerciëler geworden, men laat berichten en reacties zien van vrienden van vrienden van vrienden waar de gebruiker niet op zit te wachten, enzovoorts. Ik begrijp de bezwaren wel. Aan de andere kant haal ik er zoveel interessante informatie uit dat ik regelmatig door mijn nieuwsoverzicht scrol. Mijn brein scant de titel, wat me aanspreekt lees ik en de rest scrolt mijn vinger heel snel door. Het is mijn missie geworden de kennis op het gebied van gezondheid die voor mij interessant is te verspreiden. Tel daarbij op dat onze broodwinning bestaat uit het verhuren van onze Chalets in Oostenrijk en hoe bereik je vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in onze Chalets? Daar facebook bijna alle huiskamers binnenkomt moet dit toch een ultieme manier zijn denk ik vaak. Maar hoe bereik ik die mensen? Hoe kom ik aan meer likes, of weergaves, of beter nog hoe breng ik mensen naar onze website? En waar begin ik?

Big brother is watching me...

Alsof Big Brother mijn gedachten kan lezen, brrr best eng eigenlijk, komt er in mijn nieuwsrol van alles voorbij over facebook tips-tracks-en trainingen. En daar komt Jan voorbij. Jan is jong, Jan heeft zich helemaal verdiept in facebook, en Jan heeft in een jaar tijd zijn omzet verdubbeld. Scept als ik ben weet ik dat ik me daar niet blind op moet staren. Maar ik wil toch ergens beginnen. Dus geef ik me op voor zijn webinar en krijg een unieke code voor als het begint. Als het tijdstip nadert zit ik er helemaal klaar voor. Pen en papier bij de hand, een druk op de link en daar gaat ie, ik ben ingelogd en ja! Ik hoor de stem van Jan.

Hoe het werkt

Ik luister het eerste uur naar een uitgebreide uitleg wat facebook doet, hoe het werkt, wat niet mag, de meest gemaakte blunders van ondernemers, en ten slotte tips hoe facebook mij beter zou kunnen dienen. Het tweede uur gaat over adverteren op facebook. Hoe ik codes kan achterhalen, op de achtergrond van de website moet plaatsen en vice versa , tot het me duizelt ……….. en dan is Jan me volledig kwijt. Desondanks kijk ik blij en voldaan naar mijn aantekeningen waar ik echt wel wat mee kan. Ik bedenk een strategie en ga van start. En wat dat voor mijn facebookvrienden betekent? Tja…. Misschien is een waarschuwing op zijn plaats?

Liken, liken en nog eens liken

Komen er af en toe titels, teksten, video`s, posts of iets van mij wat niet correct is uit het oogpunt van wat we allemaal hebben geleerd op school, of niet zo bij mij past? Denk dan maar hoe je een kind de hemel in prijst als hij bijvoorbeeld leert fietsen. Dus vooral niet negeren, vooral niet doorscrollen maar gewoon liken. Ik ben gewoon heel hard aan het oefenen;)

Met een dikke like van Gerda Manon ;)