Twee van de drie kinderen naar het buitenland

20 juni 2022

Ik heb het helemaal zelf gedaan. Mijn kinderen geleerd; #leefjemooisteleven, kansen met twee handen aan te pakken, ook als die eventuele grenzen voorbij gaan.

Ze kwamen een laatste kus brengen vandaag. Met een mooie kaart en tranen roerende tekst vol liefde. Mijn jongste dochter passeert met haar vriend, woensdag meerdere landsgrenzen en reist een nieuw avontuur tegemoet. Voor minimaal een half jaar met haar vriend naar de Dominicaanse. Een fantastische kans en ik ben oprecht heel blij voor ze. Het moederhart loopt qua emotie nog een ietsepietsie achter maar ik weet zeker dat ook dat helemaal goed gaat komen.

23 juni 2022

Ken je dat? Dat iemand helemaal aangaat bij het vertellen over een hobby, baan of gebeurtenis?
Voordat mijn zoon en vriendin hier woonden, nu ruim een jaar geleden, had hij dat nog niet als nu. Toen had mijn moederhart een kleine hoop dat het misschien tijdelijk was. Dat het een prachtig avontuur zou zijn gevolgd door terugkeren naar de plek van zijn roots.

Vanaf het moment echter dat ze naar Lissabon zijn verhuisd, staat zijn hele zijn op ‘aan’. Samen met Eva woont hij in een heerlijk huisje op een heerlijke plek. Ze wonen hun mooiste leven samen in de bruisende stad Lissabon.

We hebben het uitgebreid besproken gisteren. Wat hem bindt, waarom hij het hier zo fijn vindt en hoe ze hun toekomst hier samen zien.

En hij heeft het ons zelf laten zien. Want eindelijk zijn we er dan echt zelf. Kilometers hebben we geklommen, gedaald, gebanjerd en bezichtigd. En met een zoon als die van ons met altijd al een diepe interesse in historie en geschiedenis en de gave hier met overgave over te vertellen tsja wat voelen we ons dan toch een bofkonten en rete- trots.

Lissabon, de stad van onze zoon. Het is voor het eerst dat wij hier zijn en je begrijpt het vast wel; het is genieten met hoofdletters!

Een mooie dag,
Manon