Wat zijn jouw mooiste momenten uit 2020?

Wat waren de mooiste momenten uit  2020? Daar dacht ik vannacht aan toen ik even wakker lag. In de nacht van 30 naar 31 december, naar de laatste dag van dit gekke bizarre jaar. De 31e wordt voor mij vaak een dag van terugkijken in dankbaarheid, en uithuilen en opnieuw beginnen. Mooie herinneringen stapelen en meenemen, minder fijne emoties en gevoelens achter me laten. 

Wat neem ik mee en wat laat ik achter? 

Ik denk aan de vele vele mooie momenten die zich een voor een achter elkaar laten zien.  

* Aan onze mooie lieve leuke geweldige vijf kleinkinderen waarvan de oudste zes en de jongste anderhalf is. Hoe de kleine Guus van drie deze zomer met opa bij de vijver stond en wilde weten hoe het kon dat het water van het beekje naar de vijver stroomde. Zijn opgeheven gezichtje vol vertrouwen in opa die het hem uitlegde. * Die keer dat we met zijn allen op een zondagmiddag pannenkoeken aten in de tuin op een warme dag. * En die keer dat we Stef en Romi een nachtje te logeren hadden en we ook Fiene en Guus ophaalden voor een dagje strand waar we zo dichtbij wonen. Alle kids in de bakfiets bij opa die we bij onze dochter hadden omgeruild voor de fiets van Ruud waarna we eerst een ijsje gingen halen en daarna naar het strand. 

*De twee heerlijke vakanties naar ons eigen Chalet met onze vakantie vrienden. * De gezellige avonden die we hadden met vrienden die we twee jaar geleden nog niet kenden, de mooie gesprekken met gelijkgestemden. * En niet te vergeten de afgelopen twee weken in het sprookjesachtige bergdorp in Oostenrijk waarvan we de kerstweek met onze zoon Ruben en vriendin Eva doorbrachten. Die avond rond de vuurkorf met plaids en glühwein uitkijkend op de majestueuze besneeuwde bergen neemt niemand mij meer af. Er is zoveel moois om op terug te kijken. Ik stapel en stapel en stapel en zet de stapel in handbereik. 

Wat laat ik achter me

Dan denk ik terug aan alles wat ik achter me wil laten. Minder mooie momenten en gevoelens en emoties. Boosheid, frustratie en angst. Er komt van alles voorbij. Bewust doe ik een stap naar voren om het goed in de ogen te kunnen kijken en om de stapel die ik ervan maak een flink eind weg komt te liggen van al het moois.  

Dan stap ik naar achteren. Steeds weer een stap en nog een stap. Ik zie hoe de opstapeling die ik ga achterlaten kleiner en kleiner wordt tot er vanuit de verte nog maar een stipje overblijft. Dan keer ik het mijn rug toe. 

Met een blij gezicht pak ik mijn mooie herinneringen vast en loop ik met opgeheven hoofd vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet. 

We gaan het gewoon doen met zijn allen. Met gelijkgestemden en ieder die het goede in de zin heeft. Een toekomst in waarin het goede overheerst. Misschien komen we nog aardig wat hobbels en bobbels tegen waar we overheen moeten stappen. Of waar we een weg omheen gaan banen, dat kan en mag natuurlijk ook. 

Maar één ding is voor mij zeker. We gaan het doen. We gaan voor een mooiere en vrije wereld. Ga  je mee? 

Happy 2021!

Met liefs van Manon.