Welke deodorant gebruik jij

3 mei

Zojuist las ik een artikel van leef bewust. Mike Verest en Gretha Adriana Martina zetten zich al jaren in om Nederland gezonder te maken en ik volg ze al ettelijke tijd.

Vandaag schreven ze o.a. over de relatie deodorant en borstkanker. En daar borstkanker mij ooit overkwam ben ik daar meer dan alert op. In de meeste deo’s zit aluminium, en raad eens?
Juist ja, van teveel kan je kanker krijgen. Onder de oksels, dicht bij je klieren, hmmm. Maar niet alleen het ingrediënt aluminium is een boosdoener. Wat denk je v.d. vele sterke geurstoffen? Echt niet goed voor je lijf.

NATRIUMBICARBONAAT ALS DEO.
Zelf gebruik ik al heel lang een snufje natriumbicarbonaat. Wat poeder in een potje op de wastafel, je wijsvinger erin en wat eraan blijft kleven doe je onder je oksels. Gegarandeerd de hele dag oksel fris en het kost je niks.

Wat je nog meer met dat goedje kan doen vind je hier; https://www.manon-schrijft.be/ontgiften

Maar soms, als ik het lang achter elkaar gebruik, krijg ik wat irritatie. Dus voor de afwisseling en comfort kies ik dan voor de stick van Forever. Een deo op basis van de Aloë Vera plant. Puur natuurlijk, een zachte frisse geur en okselfris.

Vaak maak ik hem iets nat onder de kraan zodat hij wat makkelijker smeert. En heb je je op andere plekken dan je oksels geschoren? Door de Aloë Vera werkt de deo stick ook daar verzachtend en helend.

Kortom is dit een product waar ik zeer goede ervaringen mee heb. Dus ben je op zoek naar een goede deo zonder rotzooi, en je hebt geen zin het zelf te maken?

Je kan hier de deo stick bekijken.   

Met een gezonde groet van Manon:)